Τρίτη 21 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Εκπρόσωποι του κράτους

Η ανακοίνωση - μνημείο θρασυδειλίας, που εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης για τον άγριο, τραμπούκικο, τρομοκρατικό, δολοφονικό ξυλοδαρμό του φοιτητή, ανήμερα του Πολυτεχνείου, από ασφαλίτες με πολιτικά, υπό την εποπτεία του διευθυντή της Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, είναι αυτή ακριβώς που αρμόζει στο κράτος τους.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας μιλάει για τραυματισμό του νεαρού που προήλθε από την πτώση του «πάνω σε μηχανάκι και σε ζαρντινιέρα» (!) στην προσπάθειά του να διαφύγει από τους αστυνομικούς, εναντίον των οποίων - λέει η ανακοίνωση - «επιτέθηκε» (!) κιόλας.

*

Βέβαια, η εικόνα που είδε ολόκληρο το πανελλήνιο, είναι αψευδής μάρτυρας της αλήθειας: απαθανάτισε καμιά δεκαριά αλήτες που, μπροστά στα μάτια των πρυτανικών αρχών της πόλης, και υπό τη σιωπηλή επιδοκιμασία των ανωτέρων τους, χτυπούσαν βάρβαρα και ανελέητα έναν ανυπεράσπιστο και αιχμάλωτο άνθρωπο.

*

Με την (μια ακόμα) ΕΔΕ που διέταξαν, ενδεχομένως να προσπαθήσουν (αν δεν κουκουλώσουν ως συνήθως την υπόθεση) να εξατομικεύσουν τις ευθύνες στους «κακούς» αστυνομικούς που πρωταγωνίστησαν στον ξυλοδαρμό. Αλλά, σύμφωνα με τους κανόνες της «Δημοκρατίας» τους, η Αστυνομία ασκεί βία εν ονόματι του κράτους.

Με άλλα λόγια, ό,τι κι αν βγάλει το πόρισμά τους, οι αλήτες που σακάτεψαν τον φοιτητή, όπως και οι ένστολοι προβοκάτορες, όπως και κείνος με τη σιδηρογροθιά, όπως και οι προηγούμενοι που παλιότερα χτυπούσαν συνταξιούχους, εκπροσωπούν ακριβώς αυτό που τους «γεννά» και τους «αναπαράγει»: Το κράτος τους.


Γράφει:
ο Νϊκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ