Τρίτη 21 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΙΓΑΙΟ
«Κρύο - ζεστό» από τους Τούρκους στρατηγούς

Την τακτική «ζεστό - κρύο» εφαρμόζουν οι Τούρκοι επιτελείς στο Αιγαίο, καθώς από τη μια εμφανίζουν ύφεση στις προκλήσεις που γίνονται με τα μαχητικά αεροσκάφη και από την άλλη πλειοδοτούν σε προκλητικές δηλώσεις. Συγκεκριμένα, ο Τούρκος αρχηγός της Αεροπορίας φέρεται να δήλωσε στην εφημερίδα «Χουριέτ», αναφορικά με τη σύγκρουση του ελληνικού και του τουρκικού «F-16» στο Αιγαίο τον περασμένο Μάη, που στοίχισε τη ζωή στο σμηναγό Κ. Ηλιάκη, ότι υπήρξε κατάρριψη τουρκικού αεροσκάφους. Μάλιστα, με αφορμή το περιστατικό αυτό απείλησε ότι «εάν μας καταρρίψουν αεροσκάφος, εμείς θα τους καταρρίψουμε δύο».

Από ελληνικές στρατιωτικές πηγές, σημειώνεται με αφορμή τα παραπάνω, ότι τέτοιες δηλώσεις, εάν έχουν αποδοθεί σωστά, δε βοηθούν και δεν εμπεδώνουν το καλό πνεύμα το οποίο υπάρχει τον τελευταίο καιρό. Αξίζει να αναφέρουμε ότι μετά την πρόσφατη συνάντηση στην Αθήνα των αρχηγών ΓΕΕΘΑ των δύο χωρών, οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο έχουν μειωθεί στο ελάχιστο και ο αριθμός των τουρκικών μαχητικών που εμφανίζονται στο Αιγαίο οπλισμένα έχει σχεδόν μηδενιστεί. Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, οι δηλώσεις του Τούρκου πτεράρχου αποβλέπουν σε εσωτερική κατανάλωση.

Από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ε. Αντώναρος, ανέφερε σχετικά με το θέμα ότι «αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην προώθηση σχέσεων καλής γειτονίας με όλες τις γειτονικές χώρες και είναι γνωστό ότι οι χώρες κρίνονται από τη γενική συμπεριφορά τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ