Τρίτη 21 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα... κερωμένα

Παπαγεωργίου Βασίλης

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ του πρωθυπουργού στα εγκαίνια κέρινων ομοιωμάτων προκατόχων του στο Μουσείο «Μαντάμ Τισό» του Λονδίνου - και, μάλιστα, ως επικεφαλής ολόκληρης κυβερνητικής αντιπροσωπείας - δε νομίζουμε πως συνιστά ένα ιδιαίτερο πρόβλημα. Τον καταλαβαίνουμε... Το θέμα είναι, όταν συναντιέται με τον Μπλερ (και ακούει τις απόψεις που εκφράζει) να μην στέκεται σαν ...κέρινο ομοίωμα.

Γιατί δυστυχώς η εξωτερική πολιτική της χώρας στα θέματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων σε Ιράκ, Αφγανιστάν, Μέση Ανατολή κάτι τέτοιο δείχνει. Παντού συμμετέχουν ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις ως «μαριονέτες» των σχεδίων του ΝΑΤΟ.

Και είναι σίγουρο. Στη σημερινή εποχή (αλλά και ιστορικά) δεν είναι καθόλου τιμητικός τίτλος να σε εκτιμούν οι κυβερνήσεις της Βρετανίας. Είτε σου φτιάξουν κέρινο ομοίωμα κάποτε, είτε όχι. Πόσο μάλλον, όταν θέλουν να αλλάξουν οι όροι συμμετοχής των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στο Αφγανιστάν. Με άλλα λόγια, να σκοτώνονται εξίσου εύκολα, όπως και οι Βρετανοί στρατιώτες...

ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ πρέπει να λέγεται «υπουργός Εργασίας». Μάλλον ...«υπουργό Εφησυχασμού» πρέπει να τον αποκαλούμε. Για τον Σ. Τσιτουρίδη μιλάμε που επανέλαβε για 1.000στή φορά πως η κυβέρνηση «δε θα αιφνιδιάσει» σχετικά με το ασφαλιστικό.

Αν με αυτό υποστηρίζει ότι θα μας παρουσιάζει τα μέτρα ...με δόσεις, ή ότι θα στήσει έναν ακόμη «διάλογο των κοινωνικών εταίρων» για να περάσει αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις, να ξέρει ότι καθόλου δεν ησυχάζουμε.

Ιδίως όταν εφαρμόζονται και ψηφίζονται αντιασφαλιστικοί νόμοι και το νομικό οικοδόμημα του ασφαλιστικού παραμένει στηριζόμενο στους νόμους Σιούφα και Ρέππα. Πάνω σε τέτοιες βάσεις μόνο χειρότερες μέρες για τους ασφαλισμένους μπορεί να χτίσει κανείς.


Γρηγοριάδης Κώστας

ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΚΟΜΗ συνεχίζουν κάποιοι από τους ...ειδήμονες να απορούν στα τηλεοπτικά παράθυρα για το «ποιοι είναι αυτοί με τα πολιτικά που χτυπούν τον φοιτητή». Θεωρούν μήπως ότι ζουν σε ένα κράτος που δεν υπάρχει το είδος των ασφαλιτών και των προβοκατόρων;

Τους διαβεβαιώνουμε ότι ...ζει, βασιλεύει και πολλαπλασιάζεται και το συντηρούν με το χειρότερο δυνατό τρόπο οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Ετσι για να μην κοροϊδευόμαστε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ