Τρίτη 21 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΧΑΜΕΝΕΣ» ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ
Αναπλήρωση ουσιαστική και παιδαγωγική

Οι προτάσεις της ΕΣΑΚ ΔΕΕ «για να μη γίνει η αναπλήρωση απώλεια»

Στους συλλόγους εκπαιδευτικών και γονιών απευθύνεται η ΕΣΑΚ ΔΕΕ μετά τις εξοντωτικές τιμωρητικού τύπου αποφάσεις του υπουργείου για την αναπλήρωση των «χαμένων» ωρών της απεργίας των εκπαιδευτικών τις οποίες ανακοίνωσε στις 14 Νοέμβρη. Απορρίπτοντας τη λογική του υπουργείου, ο εκπρόσωπος της ΕΣΑΚ ΔΕΕ πρότεινε στο ΔΣ της ΔΟΕ: «Να γίνει μεθοδική και ουσιαστική αναπλήρωση - διδασκαλία στα βασικά γνωστικά αντικείμενα, χωρίς άγχος και ξέφρενο κυνηγητό της ύλης. Να αξιοποιηθούν κύρια γι' αυτό οι ώρες της ευέλικτης ζώνης, για ν' ακυρωθεί σιγά σιγά η αντιδραστική αυτή τομή στην πράξη. Να μην περικοπούν οι εκπαιδευτικοί περίπατοι, γιατί έχουν και μορφωτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, όταν βέβαια δε συνδέονται με τις επισκέψεις της ευέλικτης ζώνης σε χώρους όπως, ο Χόντος, ο Βενέτης και λοιπά πολυκαταστήματα. Οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα, την υπευθυνότητα και τη γνώση να ρυθμίσουν το υπόλοιπο πρόγραμμά τους και στα άλλα μαθήματα γενικής παιδείας και τις γιορτές που είναι πηγή χαράς και έκφρασης για τα παιδιά», σημειώνει.

Η ΕΣΑΚ ΔΕΕ επισημαίνει ότι η απόφαση του ΥΠΕΠΘ που προβλέπει ανάλογα με τις ημέρες απεργίας κάθε εκπαιδευτικού περικοπές εκδρομών, παράταση του σχολικού έτους, μάθημα στις διακοπές, έχει και πολιτικές επιδιώξεις, στοχεύοντας στο να διασπάσει την όποια ενότητα κατέκτησε ο διδασκαλικός κλάδος κατά τη διάρκεια της απεργίας και έχει παιδαγωγικές παρενέργειες, προωθώντας την αναπλήρωση ακόμα και στα Νηπιαγωγεία τη στιγμή που «ενδιαφέρονται με νύχια και με δόντια να υλοποιηθεί η ευέλικτη ζώνη των μαθήσεων της αγοράς και της διάσπασης του όποιου ενιαίου προγράμματος».

Η παράταξη αναφέρει πως «η όποια απαίτηση για επιστροφή των χρημάτων της απεργίας σε ανταποδοτική βάση αποτελεί εξευτελισμό για το ρόλο του δασκάλου και ενισχύει τις ανέντιμες λογικές κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ για συναλλαγή και εξαγορά, που συνοψίζονται στην επαίσχυντη συμβουλή τους "πάρτε χρήματα και εφαρμόστε τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις", που στο παρόν στάδιο μεταφράζονται "πάρτε τα αργύρια της απεργίας για να μη μάθουν φέτος τα παιδιά τίποτα και να γίνει η ζωή μας στο σχολείο και στο σπίτι κόλαση»".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ