Τρίτη 21 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ»
«Κουμπαριά» με... πολυσχιδή πολυεθνική

Την εξαγορά του 50% της «Εγνατίας Ασφαλιστικής» από τον αμερικανικό πολυεθνικό όμιλο εταιρειών «Citadel Group» ανακοίνωσαν χτες οι εκπρόσωποι των δύο πλευρών. Ο αμερικανικός όμιλος αυτοχαρακτηρίζεται «εξειδικευμένη παγκόσμια συμβουλευτική εταιρεία, καθώς και εταιρεία πρωταρχικών επενδύσεων, στόχος της οποίας είναι η συνδρομή τόσο νεοϊδρυθεισών όσο και ήδη υφιστάμενων εταιρειών που διαθέτουν τεχνολογίες αιχμής υπό την κυριότητά τους και μοναδικά στρατηγικά σχέδια αναπτυξιακών έργων».

Οπως προκύπτει από τα λεγόμενα του εκπροσώπου του ομίλου, η «Citadel» επιδιώκει, αποκτώντας μέσω της «Εγνατίας» έδρα στην Ελλάδα, να δραστηριοποιηθεί στην ευρύτερη περιοχή σε τομείς του ενδιαφέροντός της. Οπως διαφήμισαν οι εκπρόσωποι της εταιρείας, τομείς δράσης της είναι «οι τηλεπικοινωνίες, η βιοτεχνολογία, οι χρηματοοικονομικές και ασφαλιστικές υπηρεσίες, οι υπηρεσίες φιλοξενίας και κτηματομεσιτικές υπηρεσίες, η πληροφορική και η ασφάλεια». Πάντως, ιδιαίτερη σημασία φάνηκαν να δίνουν οι ίδιοι στον τομέα που συνδέεται με τη λεγόμενη κρατική ασφάλεια, στον οποίο επιδιώκουν να προωθήσουν ένα «παγκόσμιο δίκτυο ασφάλειας». Σύμφωνα με το σχετικό, διαφημιστικού χαρακτήρα, έντυπο, πρόκειται για ένα «ψηφιακό δίκτυο ασφάλειας που παρέχει στις κυβερνήσεις τη δυνατότητα ασφαλούς ψηφιακής επικοινωνίας όλων των κυβερνητικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, των ασθενοφόρων και των υπηρεσιών ασφαλείας μέσα στην ίδια υπηρεσία, με παράλληλη διαλειτουργικότητα με όλες τις άλλες υπηρεσίες», δίκτυο ιδιαίτερα απαραίτητο, όπως είπαν, μετά την 1η Σεπτέμβρη.

Το συγκεκριμένο «δίκτυο» έχει παρουσιαστεί σε 42 χώρες και μεταξύ άλλων οι χώρες που θα συμμετέχουν σε αυτό θα μπορούν να ανταλλάσσουν πληροφορίες για ζητήματα που, όπως λένε, θα αφορούν την ασφάλειά τους. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον πρόεδρο του ομίλου, στην Ελλάδα έχουν γίνει επαφές με κυβερνητικά στελέχη για να προωθήσουν την ιδέα του «δικτύου» στη χώρα.

Ενδεικτική, ενδεχομένως, των στόχων της «Citadel» είναι η σύνθεσή της, στην οποία μετέχει από τη θέση του προέδρου του αμερικανικού τμήματος του ομίλου ο μέχρι πρόσφατα ανώτερος σύμβουλος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ στη Βαγδάτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ