Τετάρτη 2 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα καλοκαιρινά...

ΩΡΑΙΕΣ επιλογές έχουν για το... πρότυπο μητροπολίτη, που προτιμούν οι χριστιανοί ορθόδοξοι αυτής της χώρας! `Η την «εκσυγχρονιστική» εκδοχή του μητροπολίτη Ζακύνθου, που στηρίζει Σημίτη και άμα λάχει δίνει συνέντευξη και στο «Πλέι -Μπόι», ή την «κλασική» εκδοχή του Αμβροσίου με προϋπηρεσία στη Χωροφυλακή της δεκαετίας του 1950 και συντηρητικό μέχρι το κόκαλο!

Φαινομενικά τα... δύο στιλ έχουν αβυσσαλέες διαφορές, αλλά βέβαια έχουν κάτι κοινό. Ο καθένας με τον τρόπο του διεκδικεί ένα κομμάτι από την πίτα. Και όπου «πίτα», βέβαια, η εκκλησιαστική εξουσία και όσα αυτή συνεπάγεται μαζί με τη σχετική περιουσία.

Καλή είναι η κόντρα τους πάντως, έτσι για να βγαίνει στη φόρα και κανένα «άπλυτο» από τα πολλά που υπάρχουν στα «άδυτα» της ιεραρχίας, όπως άπαντες έχουν καταλάβει...

Οσο για το θόρυβο που ξέσπασε με την υπόθεση του ορίου ηλικίας των μητροπολιτών, είναι φανερό ότι εδώ η Εκκλησία παίζει με όρους πολιτικής. Η θεσμική διαμόρφωση βασίζεται στα προσωπικά συμφέροντα.

ΚΑΝΟΥΝ Ο,ΤΙ μπορούν η κυβέρνηση και το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας για να δώσουν την αίσθηση ότι πάει καλά το Χρηματιστήριο, αλλά... δεν τους προκύπτει. Η απόφαση της «Μόργκαν Στάνλεϊ» για αναβάθμισή του σε ώριμη αγορά πανηγυρίστηκε ως μεγάλη επιτυχία αλλά... μόνο από τον Παπαντωνίου.


Γρηγοριάδης Κώστας

Οι «επενδυτές» παντός είδους δεν το είδαν έτσι το πράγμα, διότι... καλή η αναβάθμιση αλλά... δε ρευστοποιείται άμεσα. Τι να κάνουμε, κύριοι της κυβέρνησης, έτσι τους μάθατε, έτσι σας φέρονται!

ΠΡΕΠΕΙ ΑΡΑΓΕ να ανατριχιάσουμε ή κάτι να πάθουμε τέλος πάντων που ο Σημίτης ήπιε χτες καφέ στα Καμένα Βούρλα; Το σημειώνουμε, μια και προβλήθηκε υπέρ του δέοντος από τα τηλεοπτικά κανάλια. Πάλι καλά πάντως που δεν έκανε δηλώσεις, παραφράζοντας ποιητές αυτή τη φορά. Δεν υπέφεραν τα αυτιά μας...

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ τους τα 'ψαλε ο Αλέκος Παπαδόπουλος. Σε ποιους τα έψαλε; Μα σ' αυτούς που κυβερνούν τον τόπο τις τελευταίες δυο δεκαετίες...

Ναι, βέβαια, τους τα 'πε έξω από τα δόντια. Είπε και, μάλιστα, με το απαραίτητο αυστηρό ύφος: «Ο ιδιωτικός τομέας στην υγεία λειτουργεί ανεξέλεγκτα και κάνει αφαίμαξη των δημοσίων πόρων».

Τέλος πάντων, τα προβλήματα θα λυθούν μόνον όταν γίνει κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ