Πέμπτη 3 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΡΥΣΤΟΣ
Μάχη για ελεύθερες θάλασσες

Με κεντρικό σύνθημα «όχι στις ιδιωτικές παραλίες», Καρυστινοί πολίτες και παραθεριστές της περιοχής, διατράνωσαν την αντίθεσή τους στην αυθαίρετη οικοδόμηση παράκτιων οικοπέδων.

Με πρωτοβουλία της τοπικής εφημερίδας «Ελεύθερη Αποψη» και την υποστήριξη αρκετών εκ των φορέων του τόπου, πενήντα και πλέον πολίτες συμμετείχαν σε εκδρομή - διαμαρτυρία στην παραλία «Νησάκι», όπου ιδιώτες προέβησαν στην αυθαίρετη και χωρίς την τήρηση των πολεοδομικών κανόνων περίφραξη των παρακείμενων οικοπέδων, αποκλείοντας τη δυνατότητα πρόσβασης προς την παραλία στο ευρύ κοινό.

Η εν λόγω περίπτωση αποτελεί μία μόνο απ' τις περιπτώσεις που τα τελευταία χρόνια, με την ανοχή των αρμόδιων υπηρεσιών, πληθαίνουν και μετατρέπουν τις πανέμορφες παραλίες της περιοχής σε «ιδιωτικά τσιφλίκια».

Με την παράσταση διαμαρτυρίας, οι πολίτες θέλησαν να αναδείξουν το πρόβλημα ως ένα απ' τα σημαντικότερα που ταλανίζουν την περιοχή. Στα κύρια αιτήματα των συγκεντρωμένων ήταν, η τήρηση των κανόνων όπως αυτοί ορίζονται από τη σχετική νομοθεσία και η οριοθέτηση της ζώνης αιγιαλού σε ολόκληρο τον όρμο Καρύστου. Το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για τον καθορισμό της ζώνης συνολικά στην περιοχή, αφήνει ελεύθερο το πεδίο για «διαπραγματεύσεις» μεταξύ αυτών που επιθυμούν να οικοδομήσουν και των αρμόδιων υπηρεσιών.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι ο Δήμος Καρύστου έδειξε ιδιαίτερη απροθυμία να συμμετάσχει στην εκδήλωση και τελικά προτίμησε να απέχει, παρά να βρεθεί δίπλα στους διαμαρτυρόμενους δημότες και να συμπαρασταθεί στα δίκαια αιτήματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ