Πέμπτη 3 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στην Πίνδο

Η μεγάλη πυρκαγιά που καίει από την περασμένη Παρασκευή στην ορεινή Πίνδο βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, στα όρια του Νομού Γρεβενών, καταστρέφοντας καταπράσινο πυκνό δάσος μαύρης πεύκης και την ιδιαίτερα σπάνια άγρια πανίδα της περιοχής.

Από το απόγευμα της Τρίτης, καίει ανεξέλεγκτο το δυτικό μέτωπο που κατευθύνεται προς το Νομό Ιωαννίνων στο ύψος ανάμεσα σε Λαΐστα και Βωβούσα. Το έργο της κατάσβεσης είναι εξαιρετικά δύσκολο λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, αλλά και του δύσβατου της περιοχής. Οπως αναφέρουν οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε πολλά σημεία, δεν υπάρχουν δρόμοι για την πρόσβαση των δυνάμεων, ενώ οι άνδρες περπατάνε μέχρι και τρεις ώρες για να φτάσουν στα μέτωπα και να επιχειρήσουν κατάσβεση.

Στις επιχειρήσεις μετέχουν 180 πυροσβέστες και 100 στρατιώτες, με 27 πυροσβεστικά οχήματα, 5 υδροφόρες και 1 ελικόπτερο. Μέχρι στιγμής, εκτιμάται πως έχουν αποτεφρωθεί περισσότερα από 6.000 στρέμματα δάσους.

Στο μεταξύ, σε επιφυλακή βρίσκονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στους Νομούς Κιλκίς και Πέλλας, προκειμένου άμεσα να αναχαιτίσουν, αν χρειαστεί, το μέτωπο της μεγάλης φωτιάς που καίει στην ΠΓΔΜ και έχει κατεύθυνση προς τη χώρα μας.

Σε εξέλιξη βρισκόταν μέχρι αργά χθες το απόγευμα και πυρκαγιά στην Ιεράπετρα Κρήτης, σε αγροτοδασική έκταση που εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ