Πέμπτη 4 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ
Τα θέλουν όλα ... «εδώ και τώρα»!

Η πολιτική πριμοδότησης του μεγάλου κεφαλαίου, που εφαρμόζεται σε γαλάζια παραλλαγή, αποθράσυνε τους εμποροβιομήχανους, που αξιώνουν εδώ και τώρα την υλοποίηση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων χωρίς ...εκπτώσεις. Αδιάψευστος μάρτυρας, η δήλωση που έκανε χτες ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΕΒΕΑ) Κ. Μίχαλος στην ετήσια εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας σε ξενοδοχείο της Αθήνας.

Κινούμενος στον αστερισμό της λογικής του «τρώγοντας ανοίγει η όρεξη», ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, δήλωσε: «Η αγορά θέλει και η κοινωνία απαιτεί οι μεταρρυθμίσεις να γίνουν πράξη, χωρίς καθυστερήσεις και εκπτώσεις, ιδιαίτερα σε τρεις κρίσιμους τομείς: Αποκρατικοποιήσεις, Δημόσια Διοίκηση και Παιδεία. Αν η Ελλάδα τολμήσει, τότε η χώρα μπορεί να ελπίζει σε πολύ καλύτερες μέρες. Μία είναι η επιλογή: Μεταρρυθμίσεις σήμερα και όχι αύριο. Μεταρρυθμίσεις με συναίνεση και διάλογο αλλά, αν αυτό δεν είναι εφικτό, μεταρρυθμίσεις με τη δεδομένη στήριξη της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών»!

Από το ίδιο βήμα, με δηλώσεις τους:

- Ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής τόνισε πως το 2007 «... απαιτεί αποφασιστικότητα, για να συνεχίσουμε τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που, αποδεδειγμένα, φέρνουν θετικά αποτελέσματα για όλους». Σημείωσε, δε, πως «θα είναι μια καλή χρονιά, εφόσον όλοι - πολιτεία, επιχειρηματικός κόσμος, εργαζόμενοι - συνεχίσουμε να προτάσσουμε αυτά που μας ενώνουν: Το συλλογικό συμφέρον, το καλό του τόπου. Την Ελλάδα της πραγματικής σύγκλισης, που χτίζει ταυτόχρονα ισχυρή οικονομία και μια πιο δίκαιη κοινωνία». Ενώ, απαντώντας σε ερώτηση για το χρόνο των εκλογών, είπε: «Τα έχουμε πει αυτά. Εχουμε πολλή δουλιά μπροστά μας».

- Ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Αλογοσκούφης, διατύπωσε την άποψη πως το 2007 «θα είναι μια καλή χρονιά για όλους συνταξιούχους, επιχειρηματίες, νέους που ψάχνουν δουλιά», ενώ έσπευσε να διαβεβαιώσει πως «η προσπάθεια» για την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων, «πρέπει να συνεχιστεί».

- Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Ν. Γκαργκάνας, αφού δήλωσε αισιόδοξος για την αύξηση του εθνικού εισοδήματος και περιορισμό του πληθωρισμού στο 2% το 2007, πρόσθεσε ότι «χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια για σταθερότητα τιμών και δημοσιονομική εξυγίανση» και «να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις».

- Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Τραγάκης, σε ερώτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος δήλωσε πως «οι προθεσμίες ήταν για 31 Γενάρη να ολοκληρωθεί στη Βουλή η συζήτηση. Θα είμαστε ακριβείς. Από 1 έως 15 θα καταθέσει η Επιτροπή τις προτάσεις της στην Ολομέλεια. Μέχρι τέλη Φλεβάρη, η πρώτη ψηφοφορία, μέχρι 31/3 η τελευταία ψηφοφορία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ