Πέμπτη 4 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ
Ακόμα μεγαλύτερη αστυνόμευση

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

Η «καταπολέμηση της τρομοκρατίας» και η ενίσχυση της Europol, τα οποία μεταφράζονται σε ακόμα ασφυκτικότερο περιορισμό των δικαιωμάτων και των ελευθεριών της Ευρώπης, είναι στους πρωταρχικούς στόχους της Γερμανικής Προεδρίας, που μετρά μέρες από την 1η Γενάρη.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε χτες ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Βόλφγκανγκ Σεμπλ, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα ασφαλείας, που προτίθεται να εφαρμόσει η χώρα του ως Προεδρεύουσα του Συμβουλίου, η Γερμανία «θα εργαστεί κατά τη διάρκεια της προεδρίας της, προκειμένου να διευρύνει τις αρμοδιότητες της Europol, προς την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του διεθνούς εγκλήματος». Εξέφρασε, μάλιστα, την απόλυτη συμφωνία της γερμανικής κυβέρνησης με τις προτάσεις για την ενδυνάμωση του ρόλου της «Ευρωπαϊκής Αστυνομίας», στην οποία προωθείται η άποψη της ανάμειξης της Europol σε κάθε «σοβαρό έγκλημα» - που κανείς δεν ξέρει πώς οριοθετείται - το οποίο αφορά δύο και περισσότερα κράτη - μέλη, με συνεργασία των αστυνομικών δυνάμεων.

Με το γνωστό πρόσχημα της τρομοκρατίας, στο όνομα της οποίας η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της περιορίζουν δικαιώματα και ελευθερίες, ο Β. Σεμπλ, ισχυρίστηκε ότι «η Europol χρειάζεται ενδυνάμωση», για να αντεπεξέλθει στις συγκεκριμένες «προκλήσεις», καθώς θα πρέπει να «έχει μέρος της ευθύνης στο μέλλον για την καταπολέμηση όλων των διεθνών εγκλημάτων, που αφορούν από κατά συρροή δολοφόνους, μέχρι χούλιγκανς, οι οποίοι διακινδυνεύουν τη δημόσια ασφάλεια». Δηλώσεις που κάνουν σαφές ότι τα μέτρα που εισηγείται ο Γερμανός υπουργός ως προεδρεύων του Συμβουλίου κύριο στόχο έχουν μία «ευρηματική» και ευρεία διατύπωση, που θα επιτρέψει περιορισμό του λαϊκού κινήματος και των διεκδικήσεών του, στα πλαίσια της φίμωσης κάθε άποψης που αντιτίθεται στα συμφέροντα και τις επιδιώξεις της ΕΕ.

Το ποιόν της πολιτικής σκέψης του Β. Σεμπλ περιγράφεται και στην πρότασή του για τη δημιουργία νόμου, στη Γερμανία, να επιτραπεί στο στρατό της χώρας να καταρρίπτει αεροσκάφη, που έχουν καταληφθεί από αεροπειρατές και θεωρούνται απειλή, ενώ είναι θερμός υποστηρικτής των βιομετρικών διαβατηρίων...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ