Πέμπτη 18 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ ΦΑΛΗΡΟΥ
Υπογράφηκε το μεγάλο ξεπούλημα

Στις 12 Γενάρη με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά και του δημάρχου Καλλιθέας Κ. Ασκούνη, που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ και εξελέγη με τη στήριξη του ΛΑΟΣ, προσφέρεται ως «μποναμάς» η έκταση των 230 στρεμμάτων του πρώην Ιπποδρόμου Φαλήρου στο εφοπλιστικό κεφάλαιο, μέσω του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Με αυτό το ιδιότυπο «πρασινογάλαζο» παζάρι χαρίζεται στο ιδιωτικό κεφάλαιο δημόσια γη και μαζί εκχωρείται η δυνατότητα στο κεφάλαιο να παρέμβει ακόμη πιο δυναμικά στον πολιτισμό μας, αφού θα δημιουργήσει εκεί Εθνική Βιβλιοθήκη, Εθνική Λυρική Σκηνή και Πολιτιστικό Εκπαιδευτικό Πάρκο.

Ο Δήμος Καλλιθέας για τις... υπηρεσίες του θα πάρει αντάλλαγμα ένα μέρος της τσιμεντοποίησης του χώρου. Συγκεκριμένα, το δημόσιο θα του παραχωρήσει 28 στρέμματα όπου θα κατασκευαστεί γήπεδο ποδοσφαίρου, ανοιχτό κολυμβητήριο διαστάσεων 1.250 τ.μ, δημοτικό αναψυκτήριο και βοηθητικοί χώροι των παραπάνω εγκαταστάσεων επιφάνειας 400 τ.μ. και Παιδότοπος. Επίσης, θα του παραχωρηθούν ένα ακόμα γήπεδο ποδοσφαίρου και κτίριο εμβαδού 1.500 τ.μ.

«Η λεγόμενη ευεργεσία του ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος" αποτελεί δωρεά με ξένα κόλλυβα, με νεκροθάφτη την κυβέρνηση της ΝΔ και εξαπτέρυγα τη διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας, δήλωσε στο "Ρ" ο Β. Δημόπουλος επικεφαλής της "Δημοκρατικής Δημοτικής Ενότητας Καλλιθέας". Αυτό που ενταφιάζεται είναι το σώμα του πολιτισμού. Η διοίκηση του δήμου και προσωπικά ο δήμαρχος Κ. Ασκούνης, αφού άφησαν να χτιστούν εκατοντάδες χιλιάδες κυβικά "Ολυμπιακού μπετόν" στην παραλία των Τζιτζιφιών, αφού στη συνέχεια άφησαν ανενόχλητα να ξεπουληθούν όλα τα ολυμπιακά έργα και εγκαταστάσεις της παραλίας Τζιτζιφιών στο κεφάλαιο, τώρα εμφανίζουν ως έπαθλα λίγα τετραγωνικά μέτρα που πήρε απ' την κυβέρνηση. Εμφανίζει ως έπαθλα, των δήθεν αγώνων τους, λίγα μέτρα γης και κτισμάτων στην παραλία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ