Παρασκευή 19 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΡΩΠΗ
Κακοκαιρίας συνέχεια

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ - ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

Χιόνι στο Μαλιμπού, παγετός στην Καλιφόρνια, βροχή που παγώνει στο Τέξας, τροπική καταιγίδα στη Βόρεια Ευρώπη. Ο «καιρός» τρελάθηκε... άλλο ένα αποτέλεσμα της οικολογικής καταστροφής που προκαλεί η καπιταλιστική ανάπτυξη.

Πρωτοφανές γεγονός για την περιοχή, μια σπάνια, αν και σύντομη σε διάρκεια χιονόπτωση, «αναστάτωσε» την Πέμπτη τους «διάσημους κατοίκους» του συνήθως ηλιόλουστου Μαλιμπού, στην Καλιφόρνια. Χαλάζι, για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια, έπεσε στο δυτικό Λος Αντζελες, ενώ η αγροτική παραγωγή έχει «παγώσει». Η κακοκαιρία που πλήττει τις ΗΠΑ από ανατολή σε δύση, από την προηγούμενη Παρασκευή έχει στοιχίσει τη ζωή σε 65 ανθρώπους τουλάχιστον.

Στο μεταξύ, από την κακοκαιρία που πλήττει τη Βόρεια Ευρώπη, συνολικά 9 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωής τους. Σε συναγερμό βρίσκονται οι γερμανικές Αρχές ενόψει της άφιξης της τροπικής καταιγίδας «Kyrill», η οποία συνοδεύεται από ανέμους που ενδέχεται να φτάσουν και τα 150χλμ/ώρα. Η κακοκαιρία πλήττει και τη Μ.Βρετανία - 4 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους - την Ιρλανδία, τη Δανία και την Ολλανδία όπου η κυκλοφορία των φεριμπότ που εξυπηρετούν τα νησιά στη Βόρειο Θάλασσα έχει περιοριστεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ