Σάββατο 27 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Περί ενισχύσεων...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ «ΦΙΛΙΚΗ για τις επενδύσεις» η ελληνική οικονομία, διατυμπανίζει από το Λονδίνο ο Γιώργος Αλογοσκούφης. Για άλλη μια φορά, διαφημίζει τη φτώχεια των Ελλήνων ως ...«εμπόρευμα» στο εξωτερικό.

Μόνο που πιο σωστή θα ήταν η έκφραση, σύμφωνα με την οποία η ελληνική οικονομία είναι «φιλική για τους επενδυτές». Γιατί μόνο αυτών τα κέρδη διασφαλίζει, έτσι που την έχουν κάνει, και τίποτε περισσότερο.

Θα μπορούσαμε, μάλιστα, να πούμε ότι η ελληνική οικονομία είναι ιδιαιτέρως «εχθρική» προς τις επενδύσεις όταν αυτές είναι δημόσιες. Δε γίνεται καμία και όπου γίνεται είναι σε συνδυασμό με ιδιώτες, οπότε το κράτος πληρώνει και ο ιδιώτης θησαυρίζει.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ η προσέγγιση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ (της Ντ. Μπακογιάννη συμπεριλαμβανομένης): Θέλουν - λέει - να ενισχύσουν την Παιδεία και το κοινωνικό κράτος στο Αφγανιστάν. Γι' αυτό θα ...ενισχύσουν τις στρατιωτικές δυνάμεις τους στη χώρα.

Προφανώς, κάνουμε λάθος τόσο καιρό που πιστεύαμε ότι το ΝΑΤΟ έχει βομβαρδιστικά και κομάντος. Μάλλον με ...βιβλία και φάρμακα τους βομβαρδίζουν εκεί.

Οσο για τους στρατιώτες, δεν είναι παρά μεταμφιεσμένοι ...νοσοκόμοι, δάσκαλοι, καθηγητές και γιατροί.

Φυσικά, η Ελλάδα (κατά την υπουργό των Εξωτερικών μας) δεν το συζητά το θέμα και θα συνεχίσει με έμψυχο δυναμικό και χρήματα την ενίσχυση των ΝΑΤΟικών προσπαθειών.

Αλλωστε, μας εγγυήθηκε για το έργο που γίνεται στο Αφγανιστάν η ...ίδια η Κοντολίζα Ράις που συναντήθηκε με την Ντόρα Μπακογιάννη. Κι άμα έχεις τέτοιες «εγγυήσεις», κοιμάσαι ήσυχος...

ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ δεν το έχουν παρατηρήσει, το κέντρο της Αθήνας συνεχίζει να έχει ομάδες των ΜΑΤ σε κάθε γωνία, θυμίζοντας πάντα ένα μεγάλο στρατόπεδο. Μήπως μπορεί η κυβέρνηση να μας εξηγήσει τον ...κοινωνικό ρόλο αυτής της ισχυρής αστυνομικής παρουσίας;


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ