Τρίτη 13 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Ακόμη μια «δύσκολη χρονιά»

Η πολιτική «απελευθέρωσης» που υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας το έργο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, θέτει σε κίνδυνο για μια ακόμη χρονιά την ευστάθεια του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης Ν. Στεφάνου έκανε λόγο για «δύσκολη χρονιά στη διαχείριση των υψηλών αιχμιακών φορτίων», μιλώντας στην κοπή πίτας του Διαχειριστή Συστήματος (ΔΕΣΜΗΕ ΑΕ).

Ο γγ του υπουργείου κάλεσε τον ΔΕΣΜΗΕ να ανταποκριθεί στην πρόκληση της διαχείρισης αναμενόμενων φορτίων αιχμής 10.200-10.300 MW, με δεδομένα τα προβλήματα που σχετίζονται με την κατά 77% μείωση των εισαγωγών ηλεκτρικού ρεύματος από τη Βουλγαρία λόγω της διακοπής δυο μονάδων του Κοζλοντούι, καθώς και στην πτώση των υδατικών αποθεμάτων στους ταμιευτήρες της ΔΕΗ κατά 41%. Πρόσθεσε, όμως, ότι, λόγω των κυβερνητικών μέτρων που έχουν ληφθεί, το σύστημα είναι «ισχυρότερο από ποτέ».

Μ' αυτή την τοποθέτηση, που αποκρύπτει τις αρνητικές συνέπειες της παραγωγικής απαξίωσης της ΔΕΗ τα προηγούμενα χρόνια, η κυβέρνηση είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά κάθε ενδεχόμενο. Αν όλα πάνε καλά, θα είναι εξαιτίας της... επιτυχημένης πολιτικής της. Αν γίνει κανένα μπλακ άουτ, θα φταίει η ανομβρία, σε συνδυασμό με τη μείωση των εισαγωγών από τη Βουλγαρία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ