Τρίτη 13 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΕΗ ΑΕ
Θυσίες για τα κέρδη των μετόχων

Ακόμη περισσότερες θυσίες για την κερδοφορία των μετόχων και των ξένων επενδυτών ζήτησε από τους εργαζόμενους ο νέος πρόεδρος και διευθύνον σύμβουλος της ΔΕΗ ΑΕ Π. Αθανασόπουλος, στη συνάντηση που είχε με συνδικαλιστές, στο πλαίσιο της 4ήμερης επίσκεψής του στο ενεργειακό κέντρο Δυτικής Μακεδονίας. Κάλεσε τους εργαζόμενους να αναλάβουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί για να στηρίξουν την επιχείρηση στο αβέβαιο ανταγωνιστικό περιβάλλον της απελευθερωμένης αγοράς ενέργειας.

Την ίδια ώρα, η ΔΕΗ με τη δράση της ήδη έχει ξεσηκώσει την αντίδραση των εργαζομένων της περιοχής. Μετά τους άνεργους των δημοτικών διαμερισμάτων Αγίου Δημητρίου - Ρυακίου, τώρα μπαίνουν στον αγώνα οι άνεργοι και ο λαός του Προαστίου, της Μαυροπηγής και του Κόμανου.

Τα βράδυ του Σαββάτου, μέσα από λαϊκή συνέλευση αποφάσισαν να προχωρήσουν σε προειδοποιητική κατάληψη του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας αύριο Τετάρτη από τις 3 μ.μ. έως και τις 5 μ.μ. Διεκδικούν 500 προσλήψεις εργαζομένων από την περιοχή τους. Προειδοποιούν πως αν η ΔΕΗ δεν ικανοποιήσει τις διεκδικήσεις τους θα κλιμακώσουν τον αγώνα με καταλήψεις διαρκείας και άλλες μορφές πάλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ