Τρίτη 13 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ
Σήμερα η παναγροτική κινητοποίηση

Παναγροτική συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην πολιτική της νέας ΚΑΠ διοργανώνεται σήμερα Τρίτη στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας.

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Εβρου «Η Ενότητα» καλεί όλους τους αγρότες να συμμετάσχουν στην εκδήλωση με τα αγροτικά τους μηχανήματα και να δώσουν ένα βροντερό «παρών» για να ακουστεί δυνατά η φωνή και η αγανάκτηση της αγροτιάς ενάντια στην πολιτική που την τελευταία δεκαετία χρόνο με το χρόνο τους έχει οδηγήσει στη χρεοκοπία.

Επίσης καλεί όλους τους μαζικούς φορείς και όλους τους εργαζόμενους, που αναγνωρίζουν ότι η καταστροφή της αγροτικής παραγωγής θα συμπαρασύρει στο μαρασμό ολόκληρη την οικονομία της περιοχής μας, να στηρίξουν αυτόν τον αγώνα και να βρίσκονται δίπλα στους αγρότες στη σημερινή τους κινητοποίηση.

Στη Λάρισα

Σε συμβολικό αποκλεισμό της νέας Εθνικής Οδού Λάρισας - Ελασσόνας, στο ύψος της Μελούνας, προχώρησαν την Κυριακή, το πρωί, οι κτηνοτρόφοι του Αργυροπουλίου Λάρισας, διαμαρτυρόμενοι για την αντικτηνοτροφική πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων που τους καταδικάζει στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Οι κτηνοτρόφοι, που είναι οργισμένοι και αγανακτισμένοι για τη μείωση της τιμής του γάλακτος που δίνουν στις βιομηχανίες και την αύξηση του κόστους παραγωγής, ζήτησαν τη διασφάλιση του εισοδήματός τους. Κατήγγειλαν το καρτέλ των γαλακτοβιομηχανιών που τους εκβιάζει για να δίνουν το γάλα σε εξευτελιστικές τιμές για να το πουλήσουν στη συνέχεια πανάκριβα στους καταναλωτές. Και διαμήνυσαν την αποφασιστικότητά τους να εντείνουν τον αγώνα τους ενάντια στην εφαρμοζόμενη πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, που τους αφήνει στο έλεος της ασυδοσίας των γαλακτοβιομηχάνων, απαιτώντας την κάλυψη του χαμένου εισοδήματος.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, οι οποίοι απηύθυναν στους κτηνοτρόφους κάλεσμα μαζικής και δυναμικής συμμετοχής στην εβδομάδα κινητοποίησης που αποφάσισε η ΠΑΣΥ, στην πανελλαδική σύσκεψή της, επισημαίνοντας ότι κοινά είναι τα προβλήματά τους με τους μικρομεσαίους αγρότες, κοινός ο αντίπαλος, κοινοί και οι στόχοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ