Τρίτη 13 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ
«Παχιά λόγια» για ... θρεπτικές αξίες

«Μη συμμορφώσεις» και «αποκλίσεις» από τη νομοθεσία στο θέμα της επισήμανσης των προϊόντων αρτοποιίας, διαπιστώθηκε για μια σειρά από αυτά από τον έλεγχο που διενέργησε ο ΕΦΕΤ σε συνεργασία με το γενικό Χημείο του Κράτους. Ωστόσο, σε όλα τα δείγματα που αναλύθηκαν (35 προϊόντα διαφόρων εταιρειών) δε διαπιστώθηκε καμία παράβαση, σχετικά με τα πρόσθετα (συντηρητικά) που χρησιμοποιούνται, καθώς αυτά που εντοπίστηκαν στα προϊόντα αναγράφονταν και στον κατάλογο των συστατικών, ενώ ήταν τα επιτρεπόμενα και σε ποσότητες εντός των ορίων της νομοθεσίας.

Οι «αποκλίσεις», όπως τις χαρακτηρίζει ο ΕΦΕΤ στην ανακοίνωσή του, αφορούν κυρίως την ονομασία πώλησης των προϊόντων (56%), τον τρόπο αναγραφής των προσθέτων στον κατάλογο των συστατικών (59%), τον πίνακα διαθρεπτικής επισήμανσης (91%), τους διατροφικούς ισχυρισμούς (50%) και την αναγραφή ισχυρισμών υγείας (24%).

Ελέγχθηκαν προϊόντα των εταιρειών ELBISCO, ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ, ΚΑΤΣΕΛΗΣ και προϊόντα «ιδιωτικής ετικέτας» των σούπερ μάρκετ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, CARREFOUR-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ