Τρίτη 13 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΚΕ
Στηρίζει την αλλαγή συνόρων η κυβέρνηση

Ανακοίνωση για την απόφαση των ΥΠΕΞ της ΕΕ

Με χτεσινή ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων και Εξωτερικών Σχέσεων και τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης σημειώνει:

«Η ένθερμη υποστήριξη της ΕΕ στο απαράδεκτο σχέδιο Αχτισαάρι που οδηγεί στην ανεξαρτητοποίηση του Κοσσυφοπεδίου επιβεβαιώνει ότι ΗΠΑ και ΕΕ ανταγωνίζονται για το ποιος θα έχει μεγαλύτερη συμβολή στην προώθηση των ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων του "διαίρει και βασίλευε" στα Βαλκάνια.

Η υπογραφή της κυβέρνησης της ΝΔ σε αυτή την απόφαση της ΕΕ, που προωθεί την αλλαγή των συνόρων, θα πάρει τη θέση της δίπλα στις υπογραφές που έβαλαν οι ελληνικές κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που αφορούσαν τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που εξαπέλυσαν εναντίον της, ΗΠΑ και ΕΕ.

Σε αυτή την κρίσιμη επιλογή που έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ κανένα κόμμα δεν έχει δικαίωμα να μην πάρει ξεκάθαρη θέση. Ο ελληνικός λαός έχει χρέος και πρέπει να την καταδικάσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο.

Η προώθηση των ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων στα Βαλκάνια και η συμμετοχή της χώρας μας σε αυτά εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τους λαούς της περιοχής. Η αντιιμπεριαλιστική δράση και η πάλη των λαών είναι η μόνη διέξοδος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ