Τρίτη 13 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Προχωράει η «συζήτηση για το σοσιαλισμό»

ΚΑΡΑΚΑΣ.-

Η διαδικασία διαλόγου για τον «Σοσιαλισμό του 21ου αιώνα» όπως τον αποκαλεί ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες, άρχισε χτες με δημόσιες συζητήσεις σε βιβλιοθήκες και άλλους χώρους. Υπολογίζεται ότι θα γίνουν τουλάχιστον 120 τέτοιες εκδηλώσεις στη «συζήτηση για το είδος του σοσιαλισμού στη χώρα, που - όπως λέει ο Πρόεδρος Τσάβες - θα βασιστεί στους κλασικούς, αλλά θα προσαρμοστεί στις ειδικές συνθήκες που επικρατούν στη Βενεζουέλα στη σημερινή ιστορική συγκυρία».

Σε μία παράλληλη εξέλιξη, με Προεδρικό Διάταγμα στο πλαίσιο του «εξουσιοδοτικού νόμου» θα ελεγχθεί η παραγωγή και κυρίως η διακίνηση τροφίμων με βασικό στόχο τον έλεγχο των εταιρειών διανομής και την πάταξη των κερδοσκόπων είτε πρόκειται για διανομείς είτε για ιδιοκτήτες που προσπαθούν να δημιουργήσουν προβλήματα ως προς την επάρκεια όσον αφορά βασικά είδη όπως κρέας, γάλα και ζάχαρη αλλά και την αλόγιστη άνοδο των τιμών.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε η υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου, Μαρία Κριστίνα Ιγκλέσιας, διευκρίνισε ότι με το διάταγμα τον έλεγχο της αλυσίδας τροφοδοσίας της αγοράς θα επωμιστούν από κοινού η κυβέρνηση, οι τοπικές αρχές, τα «κοινοτικά συμβούλια» και τα λαϊκά συμβούλια γειτονιάς.

Τέλος, την ύπαρξη σχεδίου σαμποτάζ και αποσταθεροποίησης κατήγγειλε ο υπεύθυνος αγροτικού τομέα του ΠΓ του ΚΚ Βενεζουέλας, Εδουάρδο Λινάρες εκ μέρους των μεγάλων ιδιωτικών εταιρειών στο χώρο των τροφίμων. Κάλεσε τα λαϊκά στρώματα σε επαγρύπνηση ώστε να μην περάσει ο στόχος πρόκλησης τροφικής ανασφάλειας στο λαό και συνάμα συνθηκών ανεξέλεγκτης κερδοσκοπίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ