Κυριακή 19 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Ο εξ ιδίου σφάλματος ζημιούμενος»

Του Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ

Με αφορμή τα όσα απασχολούν αυτές τις μέρες ορισμένα κανάλια, αντί για τα ουσιαστικά μας προβλήματα, πρέπει να πούμε ότι οι γενετήσιες... αποκλίσεις, για να μεταχειριστούμε ήπιους χαρακτηρισμούς- αναφέρονται από την εποχή που ο οίστρος των ζώων, αντικαταστάθηκε, κατά την εξελικτική πορεία από το γενετήσιο ένστικτο, όπου όμως παρεμβαίνει και ο εγκέφαλος του ανθρώπου. Οχι ότι δεν υπάρχουν «αποκλίσεις» και στα ζώα, αλλά ο εγκέφαλός τους δεν είναι σε θέση να «κατασκευάσει» όλα εκείνα τα πολύπλοκα συμπλέγματα, από τον σαδομαζοχισμό ως τη χρήση παντός είδους «εργαλείων» και αφροδισιακών ουσιών και όχι μόνο...

Εδώ ισχύει το "οίστρος ακολασίας" που λέει η Εκκλησία, παρά το ότι εμπλεκόμενοι μπορεί να είναι και υψηλότατοι τιμητές όπως τόσο καλά περιγράφει ο Ροΐδης.

Για παράδειγμα ο όρος σοδομισμός, προέρχεται από την Παλιά Διαθήκη, όπου τα Σόδομα και τα Γόμορα είχαν τόσο προχωρήσει στην ακολασία, ώστε ο παντεπόπτης καντεπόπτης που κοιτούσε σε από τις «κλειδαρότρυπες» της εποχής, παραβιάζοντας και το άσυλο και την ιδιωτική ζωή της εποχής, αποφάσισε να τα καταστρέψει συθέμελα, με φωτιά και σίδερο.

Οταν όμως ο απεσταλμένος του για να μεταφέρει το μήνυμα προς τον θεοσεβή Λωτ, κατέβηκε στο χωριό, με τη μορφή νεανία, διέτρεξε τους ίδιους κινδύνους που αντιμετωπίζουν ανήλικα αγόρια και κορίτσια, σήμερα, σε Ανατολή και Δύση, πίσω από τα θωρακισμένα απόρρητα του εκμαυλισμού.

Σόδομα και Γόμορα και στις μέρες μας, όπου η εκπόρνευση συνοδεύει, με αποτροπιαστικές μορφές, την κοινωνία της παρακμής, που δεν μπορεί να συγκαλύψει τις ανομίες της πίσω από το αραχνοϋφαντο και διάτρητο από τους σύγχρονους σπιούνους απόρρητο της ιδιωτικής ζωής.

Διάτρητο αφού, όπως φαίνεται, μετέχοντες στην «ευωχία» των οργίων είναι και οι πληροφοριοδότες και οι καταδότες και εκβιαστές κασετών, αρχείων και αφροδισιακών ημερολογίων.

Οσοι πέφτουν θύματα των καταγραμμένων από τους ίδιους ανομιών τους, για τις οποίες έχουν πράγματι το λόγο οι εισαγγελείς, ας θυμηθούν ότι ο «εξ ιδίου σφάλματος ζημιούμενος» δεν μπορεί να γκρινιάζει και από πάνω, αφού συνήθως οι κλέφτες κασετών, αρχείων και προσωπικών ημερολογίων, και μεταγενέστερα εκβιαστών, ήταν φαίνεται πολύ κοντά τους, υποκείμενοι και αυτοί αργότερα σε ίδιους συμψηφιστικούς εκβιασμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ