Πέμπτη 15 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Απεργία των εργατών της «Ford»

ΛΕΝΙΝΓΚΡΑΝΤ.--

Σε 24ωρη απεργία προχώρησαν χτες οι εργάτες της αυτοκινητοβιομηχανίας της «Ford» στο Λένινγκραντ (Αγία Πετρούπολη), παρόλο που κηρύχτηκε παράνομη και καταχρηστική, και τόνισαν ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους αν δεν υπάρξει κανονικός διάλογος με τις αρχές.

Συγκεκριμένα, 1.400 εργάτες της αυτοκινητοβιομηχανίας απαίτησαν αυξήσεις στους μισθούς τους, να σταματήσει η εργοδοσία να προσλαμβάνει εποχιακούς εργαζόμενους, να εγγυηθεί την εργασία των εργατών που έχουν τραυματιστεί εν ώρα εργασίας και να δοθούν επιδόματα για τις επικίνδυνες συνθήκες εργασίας. Σημειώνεται ότι περίπου το 8% του εργατικού δυναμικού είναι εποχιακοί εργάτες, ενώ οι μηνιαίες αποδοχές των εργατών κυμαίνονται ανάμεσα στα 380-550 ευρώ.

Από τη μεριά της, η εκπρόσωπος της αυτοκινητοβιομηχανίας Αικατερίνα Κουλιένκο υποστήριξε ότι οι συνθήκες εργασίας στο χώρο δουλιάς συμβαδίζουν με τις τοπικές εργατικές ρυθμίσεις καθώς και τις συνθήκες ασφαλείας της «Ford», ενώ ισχυρίστηκε ότι «η διοίκηση του εργοστασίου έχει γνωστοποιήσει στο σωματείο την ετοιμότητά της να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις, ωστόσο δεν υπήρξε ακόμα καμία αντίδραση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ