Πέμπτη 15 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Συλλήψεις λίγο πριν τη διαδήλωση στη Βιτσέντζα

ΡΩΜΗ.--

Σύλληψη 15 μελών του λεγόμενου «Πολιτικο-Στρατιωτικού Κομμουνιστικού Κόμματος», που υποτίθεται προήλθε από διάσπαση των παλιών «Ερυθρών Ταξιαρχιών», ανακοίνωσε ότι έκανε προχτές η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Ιταλίας. Τους καταλογίζει την κατηγορία της σύστασης τρομοκρατικής οργάνωσης μετά από παρακολούθηση 2 ετών. Μάλιστα το θέμα προβάλλεται στα ΜΜΕ, ως «αναβίωση της τρομοκρατίας» από ανθρώπους που ενστερνίζονται το Μαρξισμό - Λενινισμό. Ωστόσο, είναι καθαρή η προβοκάτσια, αλλά και τα σκοτεινά σημεία στην όλη υπόθεση για τη σύσταση της εν λόγω οργάνωσης, ειδικά στην Ιταλία, που υπάρχει εμπειρία με τέτοιες υποτιθέμενες επαναστατικές οργανώσεις.

Αρχηγός της φέρεται ο Τζουζέπε Νταβάντσο - που ήταν καταζητούμενος για τρομοκρατική δράση, έχει καταδικαστεί σε 10 χρόνια φυλάκιση, ωστόσο μέχρι τον προηγούμενο Οκτώβρη διέμενε στη Γαλλία - και προμηθευτής της ένας μαφιόζος, που υποτίθεται ενστερνίστηκε τις επαναστατικές ιδέες στη φυλακή.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της αστυνομίας, η βάση της οργάνωσης ήταν στο Μιλάνο, αλλά τα μέλη ζούσαν και εργάζονταν στο Τορίνο και την Πάντοβα και στα κρησφύγετά τους βρέθηκαν όπλα, πλαστά διαβατήρια και ταυτότητες, κλεμμένες πινακίδες αυτοκινήτων. Ανάμεσα στα σχέδιά τους - όπως ανακοινώνουν οι ίδιες πηγές - ήταν επιθέσεις σε μια δεξιά εφημερίδα, έναν καθηγητή εργατικού δικαίου, τα γραφεία του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι στο Μιλάνο, δικαστές, βιομηχάνους και άλλους. Επίσης αναφέρεται ότι 8 από τους συλληφθέντες ήταν συνδικαλιστές της μεγαλύτερης πανιταλικής συνδικαλιστικής οργάνωσης, της CGIL, η οποία προχώρησε στην άμεση διαγραφή τους από το συνδικάτο.

Οχι σε τυχαία συγκυρία

Και όλα αυτά γίνονται σε μια στιγμή που προετοιμάζεται μια μαζική διαδήλωση το ερχόμενο Σάββατο στην πόλη Βιτσέντζα ενάντια στα αμερικανικά σχέδια επέκτασης της στρατιωτικής βάσης σε γειτονικό αεροδρόμιο. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να κατακλύσουν τους δρόμους της πόλης των 115.000 κατοίκων, ζητώντας να μη γίνει η συγκεκριμένη επέκταση, ενώ η πρεσβεία των ΗΠΑ προειδοποίησε τους Αμερικανούς να μείνουν μακριά από τη συγκεκριμένη πόλη. Χτες η λεγόμενη «κεντροαριστερή» κυβέρνηση προειδοποίησε ότι μπορεί να προκληθεί βία στη συγκεκριμένη διαδήλωση, και ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Τζιουλιάνο Αμάτο, ζήτησε από τους πολιτικούς όλων των κομμάτων να «δείξουν την αλληλεγγύη τους στις δυνάμεις της τάξης και του νόμου»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ