Σάββατο 24 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πλήρης εξευτελισμός

Το ξέρετε ότι εν έτει 2007, υπάρχουν άνθρωποι που αναγκάζονται να ξεροσταλιάζουν στο Αστυνομικό Τμήμα από τις δύο τα ξημερώματα, ώστε να μπορέσουν να βγάλουν ταυτότητα; Ε, λοιπόν, κι αυτό το έχουν καταφέρει οι εγκέφαλοι του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Εδώ και μήνες, τουλάχιστον τις Παρασκευές, στο Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου λίγο μετά τα μεσάνυχτα αρχίζει η κατάρτιση της λίστας για 10 - 12 μαθητές που θα εξυπηρετηθούν το Σάββατο το πρωί.

Αναγνώστρια της εφημερίδας, μας εξηγεί ότι έχοντας ακούσει τις σχετικές φήμες, πήγε στο Τμήμα τα ξημερώματα του Σαββάτου, στις 4.30 και μόλις που πρόλαβε να εξυπηρετηθεί εκείνη τη μέρα.

Ο λόγος που συμβαίνουν όλα αυτά, είναι οι ρυθμίσεις που έχει επιβάλει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης για την έκδοση ταυτοτήτων. Η διαδικασία προβλέπει ότι όλες οι γραφειοκρατικές ενέργειες, από την κατάθεση των σχετικών παραστατικών μέχρι την καταχώριση των διαφόρων στοιχείων στον ηλεκτρονικό υπολογιστή (το πασίγνωστο πλέον ηλεκτρονικό φακέλωμα) και την έκδοση της ταυτότητας, γίνονται με μία και μόνο επίσκεψη των ενδιαφερομένων στο Αστυνομικό Τμήμα.

Τι σκέφτεται, άραγε, ο πολυπράγμων Πολύδωρας γι' αυτόν τον ιδιότυπο εξευτελισμό και ταλαιπωρία των πολιτών;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ