Σάββατο 24 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καμπάνια διάρκειας και προοπτικής

Καμπάνια διαρκείας είναι η καμπάνια του ΚΚΕ για την Παιδεία, ξεκαθάρισε χτες, στη συνέντευξη Τύπου, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Επισήμανε ότι «την είπαμε τρίμηνη, ακριβώς γιατί θέλαμε σε αυτό το τρίμηνο να αποτιμήσουμε τα αποτελέσματά της. Αλλά αυτή η καμπάνια είναι διαρκείας. Γιατί το ζήτημα της Παιδείας είναι ζήτημα που έχει σχέση με την οικονομία, με την κοινωνία, με όλη την εξέλιξη της ελληνικής κοινωνίας και είναι ένα ζήτημα βαθύτατα ταξικό. Οπως στο πεδίο της κοινωνίας υπάρχουν οι δυνάμεις του κεφαλαίου και οι δυνάμεις της εργασίας, έτσι και στο επίπεδο της Παιδείας έχουμε δυο βασικές αντιλήψεις. Βεβαίως, υπάρχουν και ενδιάμεσες αντιλήψεις, όπως, για παράδειγμα, η αντίληψη που προωθεί ο ΣΥΝ και προσπαθεί να πατήσει σε δυο βάρκες. Υπάρχουν, όμως, δυο βασικές αντιλήψεις: Η Παιδεία ποιον υπηρετεί; Αν θα υπηρετήσει τα λαϊκά συμφέροντα, τη βελτίωση του επιπέδου του λαού, αν η γνώση και η επιστήμη θα βοηθήσουν στη λαϊκή ευημερία, ή τα κέρδη του κεφαλαίου, τα κέρδη των μονοπωλιακών συγκροτημάτων».

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ εξήγησε ότι «σε αυτή την καμπάνια θέτουμε προτάσεις αντίστασης, θέτουμε προτάσεις διεκδίκησης και, ταυτόχρονα, μιλάμε και για το αύριο, για το όραμα» και πρόσθεσε ότι «αν δεν έχεις όραμα και δε βλέπεις προς τα μπρος, δεν μπορείς να ασκήσεις πίεση στο σήμερα». Συμπλήρωσε ότι το ΚΚΕ, με τις προτάσεις του, ανοίγει δρόμους συζήτησης.

Ακόμα, επισήμανε ότι το ΚΚΕ στηρίζει τις κινητοποιήσεις που γίνονται αυτήν την περίοδο για την Παιδεία και σημείωσε ότι «αν δεν υπήρχαν αυτές οι κινητοποιήσεις θα είχε μείνει μόνο το παιχνίδι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Αλλά δεν μπορεί να συρρικνώσουμε τη συζήτηση σε αυτά τα θέματα. Η Παιδεία έχει και βάθος, έχει και πλάτος και προοπτική. Και αυτό υπηρετούμε με την καμπάνια για την Παιδεία. Που είναι τρίμηνη σαν πρώτος σταθμός ελέγχου. Θα είναι διαρκείας. Και θα περιλαμβάνει καμπάνιες θεωρητικών και επιστημονικών συζητήσεων και αναμφισβήτητα μετώπων πάλης και δράσης και στα πανεπιστήμια και στα σχολεία, αλλά και στο εργοστάσιο και στο χωράφι και στο βουνό και στην πεδιάδα».

«Την καμπάνια την πραγματοποιούμε, γιατί θέλουμε να ανοίξουμε συνολικά το θέμα της Παιδείας», τόνισε η Αλ. Παπαρήγα και παρουσίασε τις προτάσεις του ΚΚΕ για την Παιδεία, τονίζοντας ότι «το ΚΚΕ παίρνει σα βάση την κατάργηση κάθε ταξικού φραγμού στη μόρφωση» και είναι ριζικά αντίθετο «με τη συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην Παιδεία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Περιοδεία στην Πάτρα(2007-02-21 00:00:00.0)
Στον τηλεοπτικό «902»(2007-02-15 00:00:00.0)
Συνεστιάσεις ΚΟ του ΚΚΕ(2007-01-31 00:00:00.0)
Στη Μεγαλόπολη(2007-01-23 00:00:00.0)
ΠΛΑΤΙΑ ΕΞΟΡΜΗΣΗ στο λαό και τη νεολαία(2007-01-21 00:00:00.0)
Καμπάνια για την Παιδεία(2007-01-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ