Σάββατο 24 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δεν μπορεί να εξαρτάται η μόρφωση από την τσέπη

Με τους καθηγητές και τους μαθητές του 2ου και του 6ου ΤΕΕ Πάτρας συνομίλησε χτες η Αλέκα Παπαρήγα. Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ παρουσίασε τις προτάσεις του ΚΚΕ για την επαγγελματική μόρφωση, για το ενιαίο 12χρονο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν βασικό σχολείο για όλους, ενώ ακολούθησε πλούσια συζήτηση και προβληματισμός.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι «το πεδίο αντιπαράθεσης στη Βουλή και στο γυαλί της τηλεόρασης ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ» έκρυψε τα σοβαρά ζητήματα της Παιδείας.

Ξεκαθάρισε ότι για το ΚΚΕ η επιστήμη και η μόρφωση πρέπει να είναι στην υπηρεσία του λαού. Παρουσιάζοντας τις προτάσεις του ΚΚΕ, η Αλ. Παπαρήγα ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να γίνεται επαγγελματική επιλογή πριν από τα 18. Απαντώντας στον προβληματισμό, κατά πόσον μπορεί ένα παιδί που προέρχεται από την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να καθυστερεί την έναρξη του επαγγέλματος και της επαγγελματικής μόρφωσης, καθώς δε θα τα βγάζει πέρα η οικογένειά του, τόνισε πως «δεν μπορεί η τσέπη του πατέρα να καθορίζει τη μόρφωση του παιδιού».

Ακόμα, υπογραμμίζοντας τον αναχρονιστικό διαχωρισμό ανάμεσα στη θεωρητική και την τεχνική μόρφωση, επισήμανε ότι «η επιστήμη είναι θεωρία και πράξη, έχει αξία στην πρακτική της εφαρμογή» και πρόσθεσε πως «πιστεύουμε απόλυτα στην εφαρμογή της επιστήμης στην καθημερινή ζωή και θεωρούμε ότι η μόρφωση, από τη στιγμή που πρέπει να μπαίνει στην υπηρεσία του ανθρώπου, συνδέεται με την παραγωγή, γενικότερα με την οικονομία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ