Σάββατο 24 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ο λαός να εγκαταλείψει μαζικά και τους δύο

Απάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε χτες στην Πάτρα, σε ερώτηση σχετική με τις επόμενες βουλευτικές εκλογές

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου στην Πάτρα, σχετικά με το κατά πόσον το άρθρο 16 θα αποτελέσει αφορμή για εκλογές, σημείωσε: «Μην θεοποιούμε αυτή την κατάσταση. Οι εκλογές, εάν θα γίνουν πρόωρα, θα γίνουν γιατί η ΝΔ θα έχει σταθμίσει τη διαφορά της με το ΠΑΣΟΚ.

Γι' αυτό λέμε να ξεκαθαρίσει όσο μπορεί ένα μεγάλο μέρος του λαού σήμερα ότι πρέπει να αδιαφορήσει ποιος θα είναι πρώτος, ποιος δεύτερος και για ποιους λόγους. Οτι σκοπεύει να τους εγκαταλείψει μαζικά. Αυτό το μήνυμα πρέπει να περάσει και όχι αν θα έχει την πρωτιά η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ. Οταν γίνεται αυτό το πράγμα τότε χάνουν και το παιχνίδι το εκλογικό. Οταν και οι δύο φοβηθούν για τη μείωση της δύναμής τους, αυτό θα έχει μεγάλη σημασία».

Σε άλλη ερώτηση, για το κατά πόσο οι αγρότες μπορούν να εμπιστευτούν και να ψηφίσουν είτε το ΠΑΣΟΚ είτε τη ΝΔ, η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε:

«Οι αγρότες αν θέλουν μπορούν να βγάλουν σημαντικά συμπεράσματα. Κοινή Αγροτική Πολιτική εφαρμόστηκε και επί ΠΑΣΟΚ, ΚΑΠ εφαρμόστηκε και επί ΝΔ. Και ο καυγάς τους είναι ποιος διαπραγματεύεται καλύτερα. Είναι ένας καυγάς με λάφυρο την αγροτική ψήφο. Οι αγρότες να βγάλουν συμπεράσματα. Μάλιστα, οι αγρότες μπορούν να βγάλουν πιο ολοκληρωμένα συμπεράσματα, γιατί η ΚΑΠ χαράσσεται εδώ και πολλά χρόνια από την ΕΕ και υλοποιείται από τις κυβερνήσεις. Δεν περνάει έμμεσα, έτσι που να συσκοτιστεί ποιος φταίει. Τα δυο κόμματα εφάρμοσαν πιστά την ΚΑΠ. Οι αγρότες μπορούν να βγάλουν άμεσα συμπεράσματα, έχουν άμεσες εμπειρίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ