Πέμπτη 8 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Γιορτάστηκε η επέτειος της Μάχης της Κοκκινιάς

Την 63η επέτειο από τη Μάχη της Κοκκινιάς στις 6, 7 και 8 Μάρτη του 1944, που σηματοδοτεί την ιστορία της πόλης και παράλληλα φανερώνει τους αγώνες και τα διδάγματα της Εθνικής Αντίστασης, τίμησαν χτες ο Δήμος Νίκαιας και οι αντιστασιακές οργανώσεις της πόλης.

Στις 5.30 το απόγευμα πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκαν στο μνημείο της πλατείας Δαβάκη, όπου έπεσαν οι πατριώτες και σε μια σεμνή εκδήλωση έγινε κατάθεση στεφάνων από τον δήμαρχο και τους εκπροσώπους αντιστασιακών και άλλων οργανώσεων και φορέων της πόλης. Στη συνέχεια, οι συγκεντρωμένοι με πορεία πήγαν στο δημαρχείο όπου στη γεμάτη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων έγιναν ομιλίες από τον δήμαρχο και τους εκπροσώπους των αντιστασιακών οργανώσεων.

Η Μάχη της Κοκκινιάς, τόνισε στην ομιλία του ο Στέλιος Μπενετάτος, δήμαρχος της Νίκαιας φανερώνει την αποτελεσματικότητα της οργανωμένης λαϊκής πάλης, όπως έδειξε και η ΕΑΜική Εθνική Αντίσταση. Απόδειξη, πως όταν ο λαός θέλει και μάχεται, αγωνίζεται για το μέλλον του και το μέλλον των παιδιών του τελικά το πετυχαίνει. Σήμερα, πρόσθεσε, που θέλουν τη νεολαία γονατισμένη, έρμαιο της ιδιωτικής και κατευθυνόμενης Παιδείας είναι σημαντικό να προβάλλονται τα ιδανικά της Εθνικής Αντίστασης, επισημαίνοντας πως η νεολαία με τα διδάγματα της Εθνικής Αντίστασης και του Εργατικού Κινήματος δε σκύβει το κεφάλι και βάζει πλώρη για νέους αγώνες.

Χαιρετισμό απηύθυναν, επίσης, εκπρόσωποι της ΠΕΑΕΑ Κοκκινιάς, του Σωματείου Θυμάτων Γερμανικής Κατοχής ο «ΦΟΙΝΙΚΑΣ». Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Βέρα Νικολαΐδου, βουλευτής Πειραιά του ΚΚΕ, ο νομαρχιακός σύμβουλος Πειραιά Παναγιώτης Μαντάς, εκπρόσωποι κομμάτων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μαζικών φορέων και άλλοι. Η εκδήλωση έκλεισε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα και αντιστασιακά τραγούδια από τον Στέφανο Ψαραδάκο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ