Σάββατο 17 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Δυο κόμματα - μια προπαγάνδα

Το ΠΑΣΟΚ θα ήταν «πιο αποφασιστικό» στο «χειρισμό της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης»! To δήλωσε προχτές ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, ασκώντας ...κριτική στη ΝΔ, σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο «Ρόιτερς».

Τεράστιας σημασίας η τοποθέτηση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ. Πολύ περισσότερο που ήρθε λίγες μόλις μέρες μετά τις δηλώσεις του Θ. Πάγκαλου που χαρακτήριζε «έκνομους» όσους αντιστέκονται στον ψηφιζόμενο νόμο...

Ο συνδυασμός των δυο δηλώσεων, δηλαδή τα περί «αποφασιστικότητας» του Γ. Παπανδρέου μαζί με τα περί «κατάλυσης της δημοκρατίας» του Θ. Πάγκαλου, ξέρετε τις μας βγάζει; Μας βγάζει ...Σημίτη και για την ακρίβεια μας βγάζει κυβερνητικό ΠΑΣΟΚ.

Αντί άλλης απόδειξης, να σας θυμίσουμε τι έλεγε ο πρώην πρωθυπουργός στη Βουλή (17/6/1998), όταν και τότε ο χώρος της Παιδείας ήταν στους δρόμους, όταν οι εκπαιδευτικοί διαδήλωναν ενάντια σε κείνο τον άθλιο διαγωνισμό του υπουργείου Παιδείας για την πρόσληψή τους:

«Αυτός είναι ο νόμος - έλεγε ο κ. Σημίτης - και ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί (...). Κανείς δεν έχει δικαίωμα στην ανομία και όποιος θεωρεί ότι μπορεί να εφαρμόζει ή να μην εφαρμόζει το νόμο με το έτσι θέλω δεν προάγει τη δημοκρατία, προάγει το φασισμό σε αυτόν τον τόπο»!

Ετσι αντιμετώπιζε το κυβερνητικό ΠΑΣΟΚ τους αγώνες των εκπαιδευτικών, τότε. Σαν «έκνομους» και «αντιδημοκρατικούς». Αλλά αυτή, την ίδια ακριβώς προπαγάνδα, την ξανακούσαμε και χτες. Στη Βουλή. Από την κ. Γιαννάκου...


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ