Σάββατο 17 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Απαίτησαν απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

Motion Team

Ξεκάθαρο και δυνατό μήνυμα αντίστασης, ανυποχώρητου αγώνα, κόντρα στον ιμπεριαλισμό, τους πολέμους και τις επεμβάσεις του, έστειλαν χτες βράδυ ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία της Θεσσαλονίκης. Μαζικά δε συμμετείχαν στη συγκέντρωση που διοργανώθηκε από την Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) και το ΠΑΜΕ στο άγαλμα του Βενιζέλου και μαχητικά, με συνθήματα, κρατώντας ψηλά τα λάβαρα και τα πανό, πορεύτηκαν προς τα προξενεία των ΗΠΑ και της Βρετανίας.

«Οι ιμπεριαλιστές τη Γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν», κατήγγειλαν. Με τη μαχητική διαδήλωσή τους ξεσήκωσαν την πόλη που χρόνια τώρα αποτελεί βασικό στρατιωτικό και οικονομικό ορμητήριο των ιμπεριαλιστών για τα Βαλκάνια. Στο ρόλο της Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε λίγο νωρίτερα, μιλώντας στη συγκέντρωση, η Η. Ραΐζη, από το Προεδρείο της ΕΔΥΕΘ. Αναφέρθηκε στη χρησιμοποίηση των υποδομών της (λιμάνι, κλπ.) από τους ιμπεριαλιστικούς στρατούς, στην εγκατάσταση διεθνών και άλλων «Οργανισμών» που με έδρα τη Θεσσαλονίκη παρεμβαίνουν πολύμορφα για την υλοποίηση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών τόσο στη χώρα μας όσο και στην ευρύτερη γειτονιά των Βαλκανίων. Τόσο η Η. Ραΐζη όσο και ο Κ. Ψυχογιός, που χαιρέτισε από μέρους του ΠΑΜΕ, κάλεσαν τον εργαζόμενο λαό να δυναμώσει τον αγώνα, ενάντια στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα που τσακίζει δικαιώματα και ελευθερίες, σπέρνει τη φτώχεια και τον όλεθρο, να απαιτήσει απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Στην Καβάλα

Και στην Καβάλα το φιλειρηνικό κίνημα διαδήλωσε μαχητικά την απόφασή του να κλιμακώσει τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα. «Εμπρός λαέ, μη σκύβεις το κεφάλι, στον ιμπεριαλισμό αντίσταση και πάλη», βροντοφώναξαν. Λαός και νεολαία διαμήνυσαν πως δε θα επιτρέψουν να υλοποιηθούν τα σχέδια του ΝΑΤΟ να πατήσει πόδι στην περιοχή και να μετατρέψει τα λιμάνια και τα αεροδρόμια σε στρατιωτικό ορμητήριο, τις πόλεις και τις τουριστικές υποδομές σε εναλλακτικό αναπαυτήριο για τους ΝΑΤΟδολοφόνους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ