Πέμπτη 17 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αιδώς και κυβερνητικοί παράγοντες...

Η Αιδώς ήταν μια συμβατική και χωρίς μυθολογικό περιεχόμενο θεότητα, προσωποποίηση του κοινωνικού αισθήματος της ντροπής. Η τελευταία πάλι είναι η συστολή που οφείλεται στο συναίσθημα ότι έγινε κάτι κακό και αποτελεί μια προσωπική έκφραση.

Στην περίπτωση της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών, Ελ. Παπαζώη, του νομάρχη Κυκλάδων, Π. Ρήγα, και των κυβερνητικών στελεχών του ΔΣ του ιδρύματος «Ευάγγελου και Λούλας Νομικού», δεν υπάρχει ούτε το ένα ούτε και το άλλο.

Οπως μας κατήγγειλε χτες ο εκπρόσωπος της ΝΑΣ Κυκλάδων, Βαγγέλης Σιγάλας, το ίδρυμα που εκμεταλλεύεται το τελεφερίκ της Σαντορίνης έχει αγοράσει ένα μικρό δικινητήριο αεροσκάφος για την έγκαιρη μεταφορά ασθενών σε περιπτώσεις επειγόντων περιστατικών, στην Αθήνα ή στην Κρήτη. Ομως, τα δυο στελέχη του ΠΑΣΟΚ θεωρούν καλό να το χρησιμοποιούν για τις κομματικές τους υποχρεώσεις, τις περιοδείες τους, αλλά και τις προεκλογικές τους ανάγκες. Αυτό συμβαίνει με την ανοχή των μελών του ΔΣ του ιδρύματος, παρά την απόφαση των προέδρων των τότε κοινοτήτων να χρησιμοποιείται μόνο για μεταφορές ασθενών. Την παράνομη αυτή χρήση του έχουν καταγγείλει η ΝΑΣ Κυκλάδων, φορείς του νησιού, νομαρχιακοί σύμβουλοι και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του ιδρύματος, Ε. Γύζης.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι μεταφορές των ασθενών πραγματοποιούνται με ευθύνη του πιλότου χωρίς συνοδεία γιατρού. Αυτό συμβαίνει διότι, παρά το αίτημα όλων των φορέων του νησιού, η πολιτεία δεν έχει εντάξει το αεροπλάνο αυτό στο ΕΚΑΒ. Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις η κυβέρνηση, και ειδικά αυτοί οι δύο κυβερνητικοί παράγοντες, δεν έχουν κάνει τίποτα.

Μετά από αυτά δεν είναι παράξενο που τα συγκεκριμένα κυβερνητικά στελέχη αγνοούν αυτές τις δύο λέξεις και την έννοιά τους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ