Πέμπτη 17 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εφυγε αναπάντεχα ο Παναγιώτης Σαλπέας

Το λιμάνι ως αργά το βράδυ αρνούνταν να πιστέψει το μαύρο μαντάτο

Από προεκλογική περιοδεία του Παναγιώτη Σαλπέα στο «Τζάνειο» Νοσοκομείο
Από προεκλογική περιοδεία του Παναγιώτη Σαλπέα στο «Τζάνειο» Νοσοκομείο
Σαν βόμβα έπεσε χτες το απόγευμα το νέο στον Πειραιά. Ο Παναγιώτης Σαλπέας δεν είναι πια ανάμεσά μας. Είχε πάει διακοπές μαζί με την οικογένεια του στην ιδιαίτερη πατρίδα του στο Γύθειο. Εκεί τον βρήκε το κακό. Στη θάλασσα που υπεραγαπούσε, ψαρεύοντας με το ψαροντούφεκο. Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές η ακριβής αιτία του θανάτου δεν ήταν γνωστή. Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο θάνατός του διαπιστώθηκε από το Κέντρο Υγείας που μεταφέρθηκε. Η αιτία του θανάτου θα διαπιστωθεί στη νεκροψία που θα πραγματοποιηθεί σήμερα.

Ο Παναγιώτης Σαλπέας άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στα πράγματα του Πειραιά. Αγαπητός από όλους, σίγουρα αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό. Πραγματικά, όπως ακριβώς επισημαίνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Κομματική Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ «το λαϊκό κίνημα του Πειραιά είναι από χθες πιο φτωχό».

Συγκεκριμένα, αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΚΟΠ: «Το λαϊκό κίνημα του Πειραιά είναι από σήμερα πιο φτωχό. Στα 55 του χρόνια έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο Παναγιώτης Σαλπέας. Το θλιβερό γεγονός συνέβη το μεσημέρι στο Γύθειο. Στο Κέντρο Υγείας που μεταφέρθηκε διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ο εκλιπών από μικρός εντάχθηκε στο προοδευτικό κίνημα από τις γραμμές των Λαμπράκηδων. Από τη μεταπολίτευση στάθηκε αταλάντευτα δίπλα στο ΚΚΕ, του οποίου τις θέσεις υπερασπιζόταν μέχρι το τέλος της ζωής του. Ο Παναγιώτης Σαλπέας γεννήθηκε στα Μανιάτικα του Πειραιά το 1945. Επί σειρά ετών εκλεγόταν πρόεδρος της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά. Πρώτη φορά εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος Πειραιά το 1991. Το 1994 ήταν υποψήφιος δήμαρχος. Εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος επικεφαλής της Κίνησης "Πειραιάς - Αναγέννηση". Το 1998 ήταν πάλι υποψήφιος δήμαρχος επικεφαλής της Κίνησης "Πειραιάς - Αναγέννηση" και επανεκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος.

Ο Παναγιώτης Σαλπέας ήταν γνωστός όχι μόνο στην πειραϊκή κοινωνία, αλλά πανελλαδικά για την πλούσια δραστηριότητα που είχε αναπτύξει στον αθλητισμό, αλλά και γενικότερα για την πολιτική και κοινωνική του δράση. Τον χαρακτήριζε η αγωνιστικότητα, η ανυποχώρητη στάση του υπεράσπισης των συμφερόντων της εργατικής τάξης και των εργαζομένων. Τη στάση του ως δημοτικού συμβούλου και επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης τη χαρακτήριζε ο ανυποχώρητος αγώνας του σε όποιες επιλογές της διοίκησης έθιγαν τα συμφέροντα των δημοτών και της πόλης.

Από όποια θέση, ο Παναγιώτης Σαλπέας άσκησε διοίκηση, διακρίθηκε για την οργάνωση, τη μεθοδικότητα και την αποτελεσματικότητά του. Ηταν παντρεμένος και πατέρας τριών αγοριών. Οι Κομμουνιστές και οι ΚΝίτες του Πειραιά έχασαν ένα πολύτιμο συναγωνιστή. Συμπάσχουν με την οικογένειά του και τους συγγενείς του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ