Τετάρτη 11 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΦΩΣΦΟΡΙΚΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ
Παιχνίδια με άλλες 760 θέσεις εργασίας

Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Αγγελο Τζέκη περιόδευσε χτες στο εργοστάσιο της Καβάλας και συζήτησε με τους εργαζόμενους

Της απεσταλμένης μας Αννας ΑΝΑΝΙΑΔΟΥ.--

Να μη συμβιβαστούν με την πολιτική που κλείνει τα εργοστάσια, πετά στο δρόμο τους εργάτες και ξεκληρίζει τη φτωχομεσαία αγροτιά. Να παλέψουν μαζί με όλο τον εργαζόμενο λαό της περιοχής και να διεκδικήσουν λειτουργία του εργοστασίου Λιπασμάτων στο πλαίσιο δημιουργίας Ενιαίου Κρατικού Φορέα Λιπασματοβιομηχανίας που θα λειτουργεί και προς όφελος της αγροτιάς, εξασφαλίζοντας καλής ποιότητας και φθηνό λίπασμα αλλά και σε όφελος των εργαζομένων, δημιουργώντας και νέες θέσεις εργασίας.

Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης στους εργαζόμενους της ΒΦΛ στην Καβάλα, που σήμερα βρίσκονται αντιμέτωποι με τα σχέδια της εταιρείας να βάλει λουκέτο και σ' αυτό το εργοστάσιο.

Στο πλαίσιο περιοδείας κλιμακίου της ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ χτες το πρωί έγινε συνάντηση στο εργοστάσιο με τα μέλη του ΔΣ του Σωματείου των εργαζομένων. Οπως αναφέρθηκε, η ΒΦΛ με πρόσχημα τα χρέη προς προμηθευτές, τράπεζες, κλπ., ύψους 250 εκ. ευρώ, ετοιμάζεται να βάλει λουκέτο και στο εργοστάσιο της Καβάλας, αφού ήδη ξεμπέρδεψε με το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης.

Την ίδια ώρα έχει να λαμβάνει 130 εκ. ευρώ από χρέη που της οφείλουν οι έμποροι που διακινούν τα λιπάσματα που παράγει. Οπως είπαν οι εκπρόσωποι του σωματείου, η επιχείρηση είναι κερδοφόρα. Και μπορεί όχι απλά να επιβιώσει, αλλά και να αναπτυχθεί. Ομως, όπως φαίνεται στα σχέδια της κυβέρνησης και της νέας ιδιοκτήτριας εταιρείας GREDIT AGRICOLE (που πήρε το πλειοψηφικό πακέτο αγοράζοντας την Εμπορική Τράπεζα) είναι να κλείσουν και την τελευταία βιομηχανία λιπασμάτων που απέμεινε στη χώρα.

Απέναντι σ' αυτήν την προοπτική οι 760 εργαζόμενοι (430 μόνιμοι, 230 εποχιακοί και 100 μέσω εργολάβων) της ΒΦΛ δηλώνουν αποφασισμένοι να αγωνιστούν, απαντώντας έτσι και στους εκπροσώπους της εταιρείας που άρχισαν - ανεπίσημα - να δημιουργούν κλίμα οικειοθελούς αποχώρησης, ρίχνοντας το δόλωμα των κινήτρων.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ θύμισε ότι το Κόμμα προειδοποίησε έγκαιρα για τις αποφάσεις της ΕΕ και των κυβερνήσεων του δικομματισμού, που θα οδηγούσαν σε κλείσιμο της λιπασματοβιομηχανίας στην Ελλάδα. Εγκαιρα, επίσης, πριν ακόμα σκάσει η βόμβα για το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης, είχε αναδείξει την ανάγκη του συντονισμένου αγώνα των εργαζομένων στη ΒΦΛ. Είχε καλέσει τους εργαζόμενους, τους αγρότες, όλο το λαό να αντιδράσουν αγωνιστικά, να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα και να τιμωρήσουν τους υπεύθυνους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. «Εχετε τη δύναμη. Μην τους επιτρέψετε να παίξουν με το δικαίωμά σας στη σταθερή και μόνιμη δουλιά, με το δικαίωμα παραγωγικής ανάπτυξης της περιοχής», είπε.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απαιτούνται άμεσα μέτρα για να αποτραπεί το κλείσιμο (2013-07-06 00:00:00.0)
Πάλη για δημόσια κοινωνικοποιημένη λιπασματοβιομηχανία (2009-05-13 00:00:00.0)
Ανάγκη ο ενιαίος αγώνας εργατών - αγροτών (2006-08-01 00:00:00.0)
Τέρμα στις αυταπάτες! (2006-06-08 00:00:00.0)
Στην ανεργία για τα κέρδη του κεφαλαίου (2006-01-28 00:00:00.0)
Συγκέντρωση σήμερα στην Ξάνθη (2006-01-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ