Τετάρτη 11 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΑΓΙΟ «SEA DIAMOND» ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
Συνεχίζεται η προανάκριση

Δίωξη κατά παντός υπευθύνου άσκησε ο εισαγγελέας Νάξου για πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια, ρύπανση της θάλασσας από αμέλεια και παράβαση του Διεθνούς Κανονισμού περί αποφυγής συγκρούσεως. Ολες οι κατηγορίες είναι σε βαθμό πλημμελήματος και αναμένεται να προσωποποιηθούν στη συνέχεια, χωρίς ταυτόχρονα να αποκλείεται και το ενδεχόμενο άσκησης συμπληρωματικών διώξεων.

Στο μεταξύ, το Μ. Σάββατο είχαν οδηγηθεί στον εισαγγελέα Νάξου ο πλοίαρχος του πλοίου, ο ύπαρχος, ο υποπλοίαρχος (που ήταν και αξιωματικός ασφαλείας), ο ανθυποπλοίαρχος (που ήταν ο αξιωματικός βάρδιας), ο υπεύθυνος του ξενοδοχειακού τμήματος και η υπεύθυνη εκκένωσης του δεύτερου καταστρώματος. Οι ναυτεργάτες την Κυριακή του Πάσχα επέστρεψαν από τη Σαντορίνη στον Πειραιά, ενώ αναμένεται την ερχόμενη Δευτέρα να μεταβούν ξανά στη Σαντορίνη για να συνεχιστεί η κατάθεσή τους, αυτή τη φορά στο Λιμεναρχείο.

Χτες επίσης εκδόθηκε δελτίο Τύπου του ΥΕΝ όπου αναφέρεται ότι «με απόφαση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας διενεργείται προανάκριση από ανώτατο αξιωματικό του Λιμενικού Σώματος», προκειμένου «να διερευνηθούν οι συνθήκες για τα αίτια του ναυτικού ατυχήματος», «να εξασφαλιστούν τυχόν αναγκαία στοιχεία για το ΝΑΤ» και να «συγκεντρωθούν απαραίτητα στοιχεία που ενδιαφέρουν την Εισαγγελική Αρχή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ