Τετάρτη 11 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Την άλλη Τετάρτη ξεκινάνε οι εκλογές

Στόχος η παραπέρα μαζικοποίηση του σωματείου, η ενίσχυση των ταξικών του χαρακτηριστικών

Από την πρόσφατη εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας
Από την πρόσφατη εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας
Με όλες τους τις δυνάμεις δίνουν τη μάχη οι ταξικές δυνάμεις στο εμπόριο για τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων του κλάδου στις αρχαιρεσίες ανάδειξης της νέας διοίκησης στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, που θα διεξαχθούν από τις 18 έως τις 25 του Απρίλη. Μέχρι στιγμής, όπως έχει αποφασιστεί, κάλπες θα στηθούν στα γραφεία του συλλόγου, στα παραρτήματα της Καλλιθέας και της Ν. Ιωνίας και στο Σωματείο Εργαζομένων στα «Καρφούρ».

Για τη συμμετοχή στις αρχαιρεσίες οι εμποροϋπάλληλοι πρέπει οπωσδήποτε να έχουν μαζί τους το βιβλιάριο ασθενείας και την αστυνομική τους ταυτότητα. Το πρόγραμμα των εκλογών διαμορφώθηκε ως εξής:

  • Στα γραφεία του Συλλόγου (πλ. Μητροπόλεως 10): Από Τετάρτη 18 του Απρίλη μέχρι και Τετάρτη 25 του Απρίλη από τις 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ. Ειδικά την Κυριακή 22 του Απρίλη, από τις 10 π.μ. έως τις 7 μ.μ.
  • Στο Σωματείο Εργαζομένων στα «Καρφούρ» (Σωκράτους 51, 5ος όροφος, τηλ. 210.5229.813): Την Κυριακή 22 του Απρίλη, από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ.
  • Στο παράρτημα της Καλλιθέας (Θησέως 156, 1ος όροφος, τηλ. 210.9588.825): Τη Δευτέρα 23 του Απρίλη, από τις 2 μ.μ. έως τις 9 μ.μ.
  • Στο παράρτημα Νέας Ιωνίας (Αγ. Γεωργίου 41, 1ος όροφος, τηλ. 210.2750.334): Τη Δευτέρα 23 του Απρίλη, από 9 π.μ. έως 9 μ.μ.

Τα μηνύματα από τον κλάδο είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, γεγονός που αποτυπώθηκε και στην πρόσφατη εκλογοαπολογιστική συνέλευση του συλλόγου, όπου η συμμετοχή των εργαζομένων, και κυρίως των νεολαίων, ήταν μαζική. Ολο το προηγούμενο διάστημα, έχοντας τις ταξικές δυνάμεις στο τιμόνι του, ο σύλλογος έδωσε μάχες ενάντια σε κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα, «όργωσε» τους χώρους δουλιάς. Απέτρεψε απολύσεις, επέβαλε επαναπροσλήψεις, οργάνωσε τον αγώνα του κλάδου ενάντια στην απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας, συμμετείχε αποφασιστικά στους αγώνες που οργάνωσε το ΠΑΜΕ.

Η δράση του συλλόγου επικεντρώθηκε στην οργάνωση των εργαζομένων και προς αυτή την κατεύθυνση έκανε σημαντικά βήματα, όπως το στήσιμο παραρτημάτων του σωματείου, η δημιουργία σωματειακών επιτροπών σε μεγάλους χώρους δουλιάς, η δημιουργία επιτροπής νέων, η εγγραφή νέων μελών στο σωματείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ