Παρασκευή 13 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ
«Πολιτική εγκατάλειψης προς τους Παλαιστίνιους»

Επιβεβαιώνει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την επιμονή του στην πολιτική εγκατάλειψης και πιέσεων των Παλαιστινίων, παρά τις πρόσφατες αποκαλύψεις έκθεσης των Ηνωμένων Εθνών για τις καταστροφικές συνέπειες από τον αποκλεισμό των ΗΠΑ, του Ισραήλ και της ΕΕ εις βάρος της Παλαιστινιακής Αρχής, όπως προκύπτει και από την απάντησή του σε Ερώτηση της ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Διαμάντως Μανωλάκου, σχετικά με την απαγόρευση χρηματοδότησης προς την Παλαιστινιακή Αρχή.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, στην Ερώτησή της, η ευρωβουλευτής του ΚΚΕ είχε επισημάνει ότι η «Εκθεση των Ηνωμένων Εθνών για τη Δυτική Οχθη και τη Λωρίδα της Γάζας καταδεικνύει την ένδεια, στην οποία έχουν περιέλθει οι κάτοικοι της περιοχής, εξαιτίας των συγκρούσεων, αλλά και του αποκλεισμού εις βάρος της Παλαιστινιακής Αρχής. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, περίπου το 46% των νοικοκυριών αδυνατούν να καλύψουν ακόμα και τις διατροφικές τους ανάγκες, ενώ ως αιτία για τον κίνδυνο λιμοκτονίας των Παλαιστινίων αναφέρεται "η οικονομικά περιορισμένη πρόσβαση σε τροφή εξαιτίας των υφισταμένων πολιτικών συνθηκών". Σκοπεύει το Συμβούλιο να άρει τις απαγορεύσεις χρηματοδοτήσεων στην Παλαιστινιακή Αρχή και να καλέσει τη διεθνή κοινότητα να άρει τον απαράδεκτο αποκλεισμό;». Απαντώντας, το Συμβούλιο εμμένει στους απαράδεκτους όρους για αναγνώριση του ισραηλινού κράτους και αποφυγή της χρήσης βίας, αποσιωπώντας το γεγονός ότι το Ισραήλ εδώ και δεκαετίες παραβιάζει διεθνείς συμφωνίες για τη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους, ενώ δε λέει λέξη για το απαράδεκτο παράνομο τείχος που υψώνει το Ισραήλ για τον παραπέρα αποκλεισμό των Παλαιστινίων της Δυτικής Οχθης.

Δεν ξεγελούν κανέναν οι ισχυρισμοί του Συμβουλίου για τη στήριξη «μιας διαπραγματευτικής λύσης στη σύγκρουση Ισραήλ και Παλαιστίνης, η οποία να οδηγεί στη συνύπαρξη δύο δημοκρατικών κρατών με ειρήνη και ασφάλεια», όπως αναφέρεται στην απάντηση.

Η πολιτική της ΕΕ είναι πολιτική στήριξης της επιθετικότητας των Ισραηλινών ενάντια στους Παλαιστινίους και έχει αποδείξει περίτρανα ότι στόχος του ιμπεριαλισμού είναι η πάταξη του λαϊκού εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα των Παλαιστινίων και η δημιουργία ενός νόθου παλαιστινιακού κράτους, εξαρτημένου από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ