Παρασκευή 13 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΓΕΡΙΑ - ΜΑΡΟΚΟ
Εκτακτα μέτρα μετά τις βομβιστικές επιθέσεις

ΑΛΓΕΡΙ - ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ.--

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περιπολούν, πλέον, στους δρόμους της αλγερινής πρωτεύουσας ενώ εκτεταμένοι έλεγχοι γίνονται σε αυτοκίνητα και φορτηγά, κοντά σε όλους τους πιθανούς στόχους επίθεσης. Η επομένη της διπλής βομβιστικής επίθεσης κατά του κυβερνητικού Μεγάρου και κατά αστυνομικού τμήματος στη συνοικία Μπαμπ Εζουάζ βρήκε τον τελικό απολογισμό των θυμάτων να έχει ανέλθει σε 33 νεκρούς και περισσότερους από 227 τραυματίες, εκ των οποίων οι 57 νοσηλεύονται ακόμη, σε σχετικά σοβαρή κατάσταση.

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν περίπου ένα μήνα πριν από τις προγραμματισμένες για τις 17 Μάη βουλευτικές εκλογές. Ο πρωθυπουργός της χώρας, Αμπντελαζίζ Μπελκχαντέμ επανέλαβε, χτες, ότι οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν κανονικά και δε θα επιτραπεί σε όσους επιδιώκουν την αναστάτωση να πετύχουν τους στόχους τους. Παράλληλα, οι αλγερινές αρχές διαμήνυαν ότι έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των εγκεφάλων των επιθέσεων.

«Καμία διασύνδεση»

Την ίδια ώρα, οι μαροκινές αρχές ανακοίνωναν ότι άφησαν ελεύθερο έναν 5ο ύποπτο, που συνελήφθη χτες το πρωί, καθώς αποδείχτηκε ότι «δεν είχε καμία σχέση με τους επίδοξους καμικάζι που εξερράγησαν ή πυροβολήθηκαν από τις αρχές, κατά τη διάρκεια εφόδων της αντιτρομοκρατικής στη συνοικία Φίντα, της Καζαμπλάνκα, την Τρίτη και Τετάρτη». Μάλιστα, ο Μαροκινός υπουργός Εσωτερικών, ανασκευάζοντας προηγούμενες δηλώσεις του, υποστήριζε ότι «ο Μαροκινός τρομοκρατικός πυρήνας είναι ξεκάθαρο πλέον ότι δεν είχε καμία σχέση με διεθνή δίκτυα, και σαφώς δε σχετίζεται με τις επιθέσεις στο Αλγέρι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ