Σάββατο 14 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Φιέστες για τις εντυπώσεις...

Από στερητικό σύνδρομο θα πρέπει να καταλήφθηκε τις μέρες του Πάσχα ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών Μιχ. Λιάπης. Μόνο έτσι μπορούν να εξηγηθούν οι απανωτές φιέστες που έχει προγραμματίσει με την ανάληψη των... μεταπασχαλινών του καθηκόντων. Πριν από λίγες μέρες ο Μιχ. Λιάπης «επιθεώρησε» τα έργα του προαστιακού σιδηροδρόμου από το σταθμό Λαρίσης μέχρι τον Πειραιά και ανήγγειλε ότι στα τέλη του ερχόμενου Μάη θα ξεκινήσουν τα τακτικά δρομολόγια προς Πειραιά. Προχτές ο υπουργός «επιθεώρησε» τα κλιματιστικά που έχουν εγκατασταθεί σε έναν από τους τρεις συρμούς του ΗΣΑΠ και «εγκαινίασε» τα ανακαινισμένα ξύλινα βαγόνια παλιού συρμού του ηλεκτρικού.

Και καθώς, το καλοκαίρι, αναμένεται να είναι θερμό, ο υπουργός υποσχέθηκε ότι τον ερχόμενο Ιούνη το 99% των δρομολογίων του «ηλεκτρικού» θα εκτελείται με «τρένα δροσιάς»...

Σημειώστε ότι ο Μιχ. Λιάπης, εκτός από τις εβδομαδιαίες φιέστες που διοργανώνει στην Αττική, έχει «οργώσει» σχεδόν όλη την Ελλάδα, εγκαινιάζοντας ή επιθεωρώντας έργα, κυρίως σιδηροδρομικά, ενώ από τις «αγαπημένες» του εξαγγελίες είναι οι υπογειοποιήσεις των γραμμών. Στο πλαίσιο αυτό, κατά την προχτεσινή φιέστα εντυπώσεων, ανέφερε ότι «εξετάζονται οι δυνατότητες υπογειοποίησης των σιδηροδρομικών γραμμών από το Ρουφ έως τις Τρεις Γέφυρες, σε συνδυασμό με άλλα έργα του ΥΠΕΧΩΔΕ». Πάντως, ακόμα και αν έχει βάση η υπουργική αναφορά για υπογειοποίηση μόλις ενός χιλιομέτρου γραμμής, το γεγονός ότι δε γίνεται καν λόγος για ηλεκτροκίνηση ή για κατασκευή ανισόπεδων κόμβων, ενισχύει τους φόβους ότι η τακτική λειτουργία του προαστιακού θα επιβαρύνει περιβαλλοντικά ακόμα περισσότερο τις περιοχές που γειτνιάζουν με τις γραμμές, θα περιορίσει το πράσινο και θα επιδεινώσει την ούτως ή άλλως αυξημένη κυκλοφορία στους ισόπεδους κόμβους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ