Σάββατο 14 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Φορτώνουν» την ΠΦΥ στην Αυτοδιοίκηση

Χέρι χέρι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προωθούν τη μεταφορά της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) στις πλάτες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στο πνεύμα της εμπορευματοποίησης, με σκοπό δήθεν να ...«απαλλάξουν» την κεντρική διοίκηση, αλλά στην πραγματικότητα φορτώνοντας τα πλατιά λαϊκά στρώματα και με το κόστος της ΠΦΥ.

Προπομπός, ο δήμαρχος Αθήνας, Νικ. Κακλαμάνης (ΝΔ), ο οποίος, μιλώντας στο 19ο Συνέδριο Γενικής Ιατρικής, δήλωσε πως θεωρεί «πρωτεύον καθήκον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να πρωτοστατεί στον τομέα της ΠΦΥ». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο τομεάρχης Υγείας του ΠΑΣΟΚ, Εκτ. Νασιώκας, ο οποίος, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου για την Πρόνοια και αναφερόμενος στην ΠΦΥ, είπε πως η αποκέντρωση και ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης είναι σημαντικός.

Χαρακτηριστικά της λογικής αυτής είναι τα λόγια του Νικ. Κακλαμάνη: «Η ευελιξία που μπορεί να επιδείξει η ΤΑ, σε αντιδιαστολή με τις αρτηριοσκληρωτικές και αφόρητα γραφειοκρατικές διαδικασίες του υπουργείου Υγείας και του δημόσιου τομέα γενικά, αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα». Και προσθέτει: «Οι μονάδες αυτές θα καλύπτουν σφαιρικά τις ανάγκες του αστικού πληθυσμού δημιουργώντας κερδοφόρες και συνεχώς εξελισσόμενες μονάδες».

Στην ουσία, όχι μόνο προωθούν την πολυδιάσπαση του τομέα της Υγείας, αλλά και την ακόμη παραπέρα εμπέδωση της λογικής ότι η Υγεία είναι εμπόρευμα, το οποίο θα πρέπει να είναι και κερδοφόρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ