Σάββατο 14 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΝΟΥΒΡΕΣ

Η ΓΡΑΜΜΗ: «Ούτε για το "Σαμίνα Εξπρές" είχε ευθύνη η τότε κυβέρνηση Σημίτη, ούτε για το "Sea Diamond" έχει καμία ευθύνη σήμερα η κυβέρνηση Καραμανλή» (ο Ι. Κ. Πρετεντέρης στο ΒΗΜΑ).

ΠΟΙΟΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΟ «ΔΥΣΤΟΣ»; «Από τη Μ. Πέμπτη μέχρι και τη δεύτερη μέρα του Πάσχα, που δεν είχαν απαγορευτεί με απόφαση του λιμενάρχη οι καταδύσεις, υπήρξε δυνατότητα για ανεξέλεγκτες βουτιές από όποιον το επιθυμούσε με κίνδυνο της αλλοίωσης στοιχείων. Για παράδειγμα, σχετικό βίντεο, που πήρε ιδιώτης δύτης, πουλήθηκε σε τηλεοπτικό κανάλι, γεγονός που δημιουργεί υπόνοιες και για βουτιές αυτοδυτών οι οποίοι πιθανόν να βρίσκονταν σε διατεταγμένη υπηρεσία. Εκεί εθεάθησαν και δύτες με βεβαρημένο παρελθόν» (η Π. Χριστοδουλίδου στο ΕΘΝΟΣ).

ΕΚΕΙ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, «ΜΙΛΑΝΕ»! «Χειρότερα δε θα μπορούσαν να είναι τα νέα που έφτασαν χτες στον Λευκό Οίκο από το Ιράκ: Το περίφημο σχέδιο ασφαλείας της Βαγδάτης, που έχει τεθεί σε εφαρμογή, κυριολεκτικά "τινάχτηκε στον αέρα". Ιρακινός καμικάζι κατόρθωσε να φτάσει στην πιο καλά φρουρούμενη περιοχή της ιρακινής πρωτεύουσας, τη λεγόμενη "Πράσινη Ζώνη" και να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος μέσα στην καφετέρια του ιρακινού κοινοβουλίου, σκοτώνοντας οκτώ Ιρακινούς, μεταξύ των οποίων τρεις βουλευτές (...) λίγες ώρες νωρίτερα ένα αυτοκίνητο γεμάτο εκρηκτικά εξερράγη στη γέφυρα Σαραφίγια, μια από τις βασικές αρτηρίες που ενώνει την ανατολική με τη δυτική Βαγδάτη, προκαλώντας το θάνατο δέκα ανθρώπων και προξενώντας σημαντικές ζημιές σε μια κομβική γέφυρα για την πρωτεύουσα του Ιράκ» (το ρεπορτάζ στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟ: «Την προσπάθεια συνένωσης των κομμάτων της Αριστεράς που εξελίσσεται στην Ιταλία εξήρε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, σημειώνοντας ότι μπορεί να επηρεάσει και σε επίπεδο διεθνές τη συνένωση δυνάμεων προοδευτικών (...) πολύ φιλόδοξο χαρακτήρισε το σχέδιο ο κ. Φασίνο, το οποίο, όπως είπε, δεν έχει ενδιαφέρον μόνο για την Ιταλία, αλλά και ευρύτερα. Η προσπάθεια, τόνισε, είναι να δημιουργηθεί ένα νέο κόμμα προοδευτικό και μεταρρυθμιστικό το οποίο να αποτελέσει την πρώτη πολιτική αλλά και εκλογική δύναμη της χώρας» (το ρεπορτάζ στο ΕΘΝΟΣ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζονται οι βανδαλισμοί στην Παλμύρα (2015-09-02 00:00:00.0)
Οξύνονται οι αποσχιστικές πιέσεις και οι σφοδρές συγκρούσεις (2014-06-25 00:00:00.0)
Καθημερινή η κόλαση στη Βαγδάτη... (2006-07-28 00:00:00.0)
Ρητορείες Μαλίκι, με σφαγές και απαγωγές (2006-07-27 00:00:00.0)
Αδιέξοδα σχέδια για την «ασφάλεια» της Βαγδάτης (2006-07-26 00:00:00.0)
«Οι άνθρωποί τους στη Βαγδάτη» (2003-03-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ