Σάββατο 29 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
«Οι άνθρωποί τους στη Βαγδάτη»

ΒΑΓΔΑΤΗ.--

Ρεπορτάζ σχετικό με τρεις πολίτες οι οποίοι κατηγορούνται από τις ιρακινές αρχές ότι «είχαν στρατολογηθεί από τη CIA» για να της παρέχουν πληροφορίες σχετικά με στρατόπεδα, αστυνομικά τμήματα και κέντρα του κόμματος Μπάαθ, πρόβαλε χτες η ιρακινή τηλεόραση. Ο σταθμός, κατά το πρακτορείο United Press, μετέδωσε στο σχετικό ρεπορτάζ του ότι στην κατοχή των τριών ανδρών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δορυφορικά τηλέφωνα και ποσότητες εκρηκτικών ΤΝΤ. Ο ένας από τους φερόμενους ως κατασκόπους των ΗΠΑ, ο 48χρονος Φαρίντ Αχμέντ Χαμάντι, παντρεμένος, με έξι παιδιά, «ομολόγησε ότι στρατολογήθηκε από δύο γείτονές του», σύμφωνα με την ιρακινή τηλεόραση, τους οποίους ονόμασε ως Μαγκίντ και Αχμέντ. Το αντάλλαγμα για τις υπηρεσίες του, είπε ο Χαμάντι, ήταν ένα μικρό χρηματικό ποσό.

Ο δεύτερος συλληφθείς, ο Αλί Χουσεΐν, από τη Βαγδάτη, είπε ότι «συνάντησε έναν αξιωματούχο της CIA, τον στρατηγό Μάικ, στο Βόρειο Ιράκ, όπου εντάχθηκε στην ιρακινή αντιπολίτευση».

Ο τρίτος από τους συλληφθέντες, του οποίου το όνομα δε δόθηκε, επιβεβαίωσε ότι του είχαν δοθεί εκρηκτικά, και είπε ότι είχε την αποστολή «να συλλέξει πληροφορίες για τόπους που θα μπορούσαν να μην εντοπίσουν» οι αμερικανικές δυνάμεις, σύμφωνα με την ιρακινή τηλεόραση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ