Σάββατο 29 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ολοήμερο θρίλερ με 17 πρόσφυγες στη Χίο

Ολοήμερο θρίλερ με τη ζωή 17 προσφύγων παίχτηκε χθες ανοιχτά της Χίου, με αίσιο, προς το παρόν, τέλος, για το οποίο χρειάστηκε η παρέμβαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ και της τοπικής Οργάνωσης του Κόμματος, ώστε να δοθεί εντολή από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας να οδηγηθούν οι δυστυχισμένοι αυτοί άνθρωποι, αργά το βράδυ, με ασφάλεια στο νησί.

Τις πρώτες πρωινές ώρες, ανοιχτά του Ακρωτηρίου Νένιτα, εντοπίστηκε μηχανοκίνητη βάρκα, στην οποία επέβαιναν 10 άνδρες και 7 γυναίκες, Αφγανοί, Σομαλοί και Ιρακινοί. Αμέσως κινήθηκαν δυνάμεις του Λιμεναρχείου Χίου, που παρεμπόδιζαν όλη τη μέρα τη βάρκα να προσεγγίσει τις ελληνικές ακτές, με τελικό σκοπό την επαναπροώθησή τους στα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Πολύ γρήγορα, το συμβάν έγινε αντιληπτό από τους κατοίκους του νησιού και η τοπική Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ προχώρησε σε έντονη διαμαρτυρία προς τις λιμενικές αρχές. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος προχώρησε σε σχετικό διάβημα προς την πολιτική ηγεσία του ΥΕΝ, τονίζοντας όχι μόνο την ανθρωπιστική πλευρά του θέματος που σημαίνει την περίθαλψη αυτών των ανθρώπων, αλλά και το απαράδεκτο οποιασδήποτε ενέργειας επαναπροώθησής τους στις χώρες προέλευσης. Μάλιστα, ο Αντ. Σκυλλάκος υπογράμμισε την ευθύνη που έχει η ελληνική πολιτεία για τη ζωή τους.

Επίσημα, το ΥΕΝ ανακοίνωνε ότι λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών ήταν αδύνατη η ρυμούλκηση της βάρκας. Κάτι που έγινε τελικά νωρίς το βράδυ και ενώ είχαν μεσολαβήσει οι παρεμβάσεις, αλλά και η δημοσιότητα που πήρε το θέμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ