Σάββατο 29 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Εκατόμβες αμάχων

Πλησιάζουν τους 500 οι άμαχοι νεκροί, μία βδομάδα μετά την έναρξη του πολέμου...

ΒΑΓΔΑΤΗ.--

Γεωμετρικά αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών Ιρακινών αμάχων από τους αμερικανοβρετανικούς βομβαρδισμούς -- η ρητορική περί «απελευθέρωσης» δεν εμπόδισε καθόλου τα παλικάρια του Ράμσφελντ να βομβαρδίσουν χτες το βράδυ για δεύτερη συνεχή φορά μέσα σε δυο μέρες δημόσια αγορά, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, να βρουν το θάνατο 55 άμαχοι και 47 να τραυματιστούν!

Δεν ήταν το μόνο χτεσινό πλήγμα κατά αμάχων: σύμφωνα με το «αλ Τζαζίρα» τουλάχιστον 7 άνθρωποι σκοτώθηκαν από βομβαρδισμό σε γραφείο του Μπάαθ στη Βαγδάτη.

Νωρίτερα χτες, ο Ιρακινός υπουργός Πληροφόρησης έδωσε τα επίσημα στοιχεία για τους βομβαρδισμούς της νύχτας της Πέμπτης προς Παρασκευή: ο Μοχάμεντ αλ Σαχάφ μίλησε για 7 άμαχους νεκρούς και 92 τραυματίες στη Βαγδάτη, 26 άμαχους νεκρούς στους βομβαρδισμούς στην πόλη Νατζάφ, και 230 άμαχους νεκρούς στην επαρχία Ντικάρ στο νότιο Ιράκ, με 116 θανάτους να αναφέρονται στην ανηλεώς βομβαρδιζόμενη Βασόρα. Περίπου 1.500 άνθρωποι τραυματίστηκαν στις δύο αυτές περιοχές στο νότιο Ιράκ, πρόσθεσε ο Ιρακινός υπουργός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ