Σάββατο 29 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Να τραγουδήσουμε πάνω απ' τα πτώματα;

Από έναν παρατεταμένο λήθαργο βγήκε η γραμματεία νέων της ΓΣΕΕ για να ανακοινώσει ότι ξεκινάει τις προσπάθειες για την πραγματοποίηση μιας «Ευρωπαϊκής Μέρας Τραγουδιού για την Παγκόσμια Ειρήνη», τότε που θά 'χει γίνει κάρβουνο το Ιράκ, στις 12 ή 19 Απρίλη, όταν ο λαός του βομβαρδίζεται ανελέητα εδώ και δέκα μέρες, με τους νεκρούς να αυξάνονται κάθε ώρα!

Μάλιστα εξέδωσε και τρισέλιδο δελτίο Τύπου στο οποίο δεν τολμάει να αναφέρει τίποτα για την εμπλοκή της χώρας σ' αυτήν την επίθεση. Οπως δε λέει ούτε μια κουβέντα για τους νέους εργάτες, τους μαθητές και φοιτητές που διαδηλώνουν καθημερινά σε κάθε γωνιά της χώρας.

Είναι ξεκάθαρο ποιους εξυπηρετεί η γραμματεία «νέων» της ΓΣΕΕ, αρκεί να θυμίσουμε ότι απουσίαζε από τους αγώνες για να μην περάσει ο αντεργατικός νόμος για τις εργασιακές σχέσεις. Απουσίαζε από τους αγώνες για να μην περάσει ο αντιασφαλιστικός νόμος της κυβέρνησης. Απουσιάζει από τους χώρους δουλιάς όπου οι νέοι εργάτες βιώνουν στο πετσί τους την εργοδοτική εκμετάλλευση.

Και επειδή οι νέοι εργάτες και οι αυριανοί υποψήφιοι, γνωρίζουν, δίνουν καθημερινά τη μάχη, γιατί ξέρουν ότι θα είναι οι πρώτοι που θα «γευτούν» τις συνέπειες αυτού του πολέμου. Και αντί για τραγουδάκια, πάνω στα πτώματα των νεκρών του Ιράκ, όπως χωρίς ντροπή προτείνει η γραμματεία νέων, οι νεολαίοι της χώρας δίνουν πραγματική μάχη για να σταματήσει ο πόλεμος. Την Κυριακή στην περικύκλωση της Σούδας θα γίνει για άλλη μια φορά καθαρό στην πράξη τι απαιτεί συνολικά η νεολαία της χώρας, δηλαδή: να σταματήσει ο πόλεμος, να κλείσει η βάση της Σούδας, καμία εμπλοκή της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ