Σάββατο 29 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Υποχείριο των συμφερόντων των ιμπεριαλιστών
  • Απορρίφθηκαν όλες οι τροπολογίες στο ψήφισμα για το Ιράκ που περιείχαν κατηγορηματική καταδίκη του πολέμου
  • Την επαίσχυντη στάση της πλειοψηφίας των ευρωβουλευτών κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κ. Αλυσσανδράκης

Στιγμιότυπο από τις διαμαρτυρίες ευρωβουλευτών κατά την πρόσφατη ομιλία του πρωθυπουργού, Κ. Σημίτη, στο Ευρωκοινοβούλιο

Eurokinissi

Στιγμιότυπο από τις διαμαρτυρίες ευρωβουλευτών κατά την πρόσφατη ομιλία του πρωθυπουργού, Κ. Σημίτη, στο Ευρωκοινοβούλιο
Πρόκληση απέναντι στα φιλειρηνικά αισθήματα των λαών της ΕΕ, αλλά και στον δοκιμαζόμενο λαό του Ιράκ, αποτελεί η ψηφοφορία, που διεξήχθη χτες στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου πάνω στην πρόταση ψηφίσματος για το Ιράκ. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που υποτίθεται ότι είναι το πιο δημοκρατικό όργανο της ΕΕ, αφού είναι και το μόνο εκλεγμένο, απέδειξε με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο ότι δεν είναι τίποτε άλλο παρά υποχείριο των συμφερόντων των ιμπεριαλιστών. Την επαίσχυντη στάση της πλειοψηφίας των ευρωβουλευτών κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κ. Αλυσσανδράκης με την παρακάτω παρέμβασή του:

«Ανεξάρτητα από το ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν μπόρεσε τελικά να εγκρίνει ψήφισμα για το Ιράκ, ο τρόπος που ψήφισε η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών στις επιμέρους τροπολογίες είναι αποκαλυπτικός για το πώς αντιμετωπίζει τη νέα ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα.

Απορρίφθηκαν ΟΛΕΣ οι τροπολογίες που περιείχαν κατηγορηματική καταδίκη του πολέμου, όσες τον χαρακτήριζαν άδικο και παράνομο, και ζητούσαν από τα κράτη-μέλη να μην παράσχουν διευκολύνσεις στους εισβολείς. Σε μια πρωτοφανή διαστρέβλωση της πραγματικότητας, η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών καταψήφισε ακόμα και τροπολογίες που απλώς θύμιζαν το αυτονόητο σε όλους, ότι ο πόλεμος αυτός διεξάγεται χωρίς τη νομιμοποίηση του ΟΗΕ, βρίσκει αντίθετα τα περισσότερα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, ότι έχει ξεσηκώσει εκατομμύρια ανθρώπους που καθημερινά διαδηλώνουν κατά του πολέμου.

Αντιθέτως, υπερψηφίστηκαν τροπολογίες που δείχνουν ότι το μόνο που ενδιαφέρει το Ευρωκοινοβούλιο είναι η λεγόμενη ανασυγκρότηση του Ιράκ, δηλαδή το μοίρασμα της λείας, καθώς και η παραπέρα στρατιωτικοποίηση της ΕΕ μέσα από την ενίσχυση της ΚΕΠΑΑ.

Διαπιστώνουμε ότι όσο περισσότερο οι Αμερικανο-βρετανοί ιμπεριαλιστές θα βάφουν τα χέρια τους στο αίμα του ιρακινού λαού, τόσο οι μάσκες των δήθεν μετριοπαθών Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών θα πέφτουν. Το μοναδικό αντίπαλο δέος που μπορεί να βάλει τέλος στον πόλεμο και να ανατρέψει τις δυνάμεις που τον στηρίζουν, είναι το λαϊκό κίνημα ενάντια στη "νέα τάξη" των ιμπεριαλιστών, Ευρωπαίων και Αμερικανών».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προσπάθεια αξιοποίησής τους από τους ιμπεριαλιστές(2008-04-16 00:00:00.0)
Νέα επαναχάραξη των συνόρων στα Βαλκάνια(2007-03-30 00:00:00.0)
«Η ΕΕ προσπαθεί να κερδίσει το χαμένο χρόνο στο Ιράκ»(2005-07-07 00:00:00.0)
Αξιοθρήνητη η στάση της ελληνικής κυβέρνησης(2003-03-31 00:00:00.0)
Περιορίζουν το δικαίωμα έκφρασης(2002-06-15 00:00:00.0)
Οι λαοί ξέρουν πολύ καλά ποιοι είναι οι τρομοκράτες(2002-02-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ