Σάββατο 29 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΣΕΕ
Να τη μετατρέψουμε σε κινητοποίηση καταδίκης του ιμπεριαλισμού

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΔΑΣ - ΕΚΑ)

Με συσκέψεις και συγκεντρώσεις στους χώρους δουλιάς, να μετατρέψουν τη 4ωρη στάση εργασίας στις 3 Απριλίου σε κινητοποίηση καταδίκης του ιμπεριαλιστικού πολέμου και των υποστηρικτών του, καλεί τους εργαζόμενους η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ - ΕΚΑ) με ανακοίνωσή της.

Η στάση εργασίας, τονίζει η ΔΑΣ, να γίνει μια αγωνιστική κινητοποίηση καταδίκης της κυβέρνησης και της ΝΔ, που ταυτίζουν τα συμφέροντα του ελληνικού λαού με τα συμφέροντα των Ελλήνων, Αμερικανών και Ευρωπαίων καπιταλιστών. Να είναι, ακόμα, καταγγελία μιας συνδικαλιστικής γραφειοκρατικής ελίτ, που ακόμα και σήμερα δεν είναι διατεθειμένοι να έρθουν σε ρήξη με την κυβέρνηση ούτε με τους μηχανισμούς της ΕΕ, και εξαγγέλλουν αποσπασματικές κινητοποιήσεις. Ταυτόχρονα, να αποτελέσει συνέχιση της προσπάθειας για μαζικοποίηση των σωματείων και οργάνωση του αγώνα αλλά, και ενίσχυσης του ταξικού πόλου, του ΠΑΜΕ.

Η ΔΑΣ - ΕΚΑ, αναφερόμενη στο ρόλο της πλειοψηφίας της διοίκησης του ΕΚΑ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ - Αυτόνομη Παρέμβαση) σημειώνει ότι αφού απέρριψαν «το συνολικό αγωνιστικό πρόγραμμα που είχαμε καταθέσει» και ματαίωσαν την ολιγόωρη στάση εργασίας που είχαν αποφασίσει «για την πρώτη ημέρα έναρξης του πολέμου, ξαναπροκαλούν». Ανακοίνωσαν ότι «αποφάσισαν (πού και πότε άραγε, εφόσον ούτε η Εκτελεστική ούτε η διοίκηση του ΕΚΑ συνεδρίασε) 4ωρη στάση εργασίας για τις 3 Απρίλη, γιατί δήθεν θέλουν να δώσουν συνέχεια στην αντιπολεμική τους δράση». Ομως, αποφεύγουν να χαρακτηρίσουν τον πόλεμο ιμπεριαλιστικό και να πουν ότι προετοιμάστηκε από τους Αμερικανούς, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Αποφεύγουν να καταδείξουν τις ευθύνες της κυβέρνησης και της ΝΔ και να μιλήσουν για την άλλη πλευρά του θερμού πολέμου των καπιταλιστών και των κυβερνήσεών τους σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι, υπογραμμίζει η ΔΑΣ, δεν πρέπει να δείξουν καμιά εμπιστοσύνη σε αυτούς που πειθαρχούν στις υποδείξεις του ΣΕΒ, της κυβέρνησης, της ΕΕ και Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων. Σε αυτούς που ματαιώνουν τις αποφάσεις για κινητοποιήσεις.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε ρόλο ανοιχτής και ξεδιάντροπης απεργοσπασίας (2018-01-10 00:00:00.0)
Ολοι σήμερα στη διαδήλωση ενάντια στην ποινικοποίηση των αγώνων (2013-02-12 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις για ουσιαστικές αυξήσεις (2004-05-20 00:00:00.0)
Εγνοια τους να μη θιγεί η ΕΕ (2003-02-27 00:00:00.0)
Ωρα ευθύνης, ώρα για μαζική λαϊκή πάλη (2003-02-08 00:00:00.0)
Στάσεις εργασίας από αύριο στις συγκοινωνίες (1999-03-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ