Σάββατο 29 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Θα καλέσουν τους εργαζόμενους να πληρώσουν το «μάρμαρο»

Περιοδείες και συζήτηση με τους εργαζόμενους του Δήμου Κερατσινίου και του Τζάνειου Νοσοκομείου

Στο πόδι βρίσκονται τα στελέχη και της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά του ΚΚΕ προκειμένου να μεταφέρουν το αγωνιστικό κάλεσμα του Κόμματος για την ενίσχυση του αντιπολεμικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος σε κάθε χώρο δουλιάς, στα σχολεία, στα εκπαιδευτήρια.

Χτες τα ξημερώματα ο Νίκος Σοφιανός από τη Γραμματεία της ΚΕ του ΚΚΕ συναντήθηκε με τους εργαζόμενους του Δήμου Κερατσινίου. Πρώτος σταθμός της περιοδείας ήταν το αμαξοστάσιο του δήμου όπου οι εργαζόμενοι είχαν συγκεντρωθεί στο καφενείο του χώρου και στη συνέχεια έγινε άλλη συγκέντρωση στο χώρο των κηπουρών.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να διαδηλώνουμε. Οχι να κουραστούμε, να τους κουράσουμε, να τους βάλουμε εμπόδια. Να απαιτήσουμε να κλείσει η βάση της Σούδας. Πρέπει να σταματήσει το παραμύθι ότι είμαστε μικρή χώρα και δεν μπορούμε να τα βάλουμε με τους ισχυρούς, με τους Αμερικάνους. Πενήντα χρόνια τώρα που λέμε μόνο "ναι" τι όφελος είδαμε;», ενώ προειδοποίησε ότι αν οι λαοί, οι εργαζόμενοι δεν κλιμακώσουν τον αγώνα «δεν πουν ως εδώ στους ιμπεριαλιστές, τότε κινδυνεύουμε όλοι».

Ειδικά για τις επιπτώσεις σε βάρος της εργατικής τάξης, είπε ότι ο πόλεμος αυτός «πάει πακέτο» με τον πόλεμο σε βάρος των εργατικών δικαιωμάτων. «Θα καλέσουν τους εργαζόμενους να πληρώσουν από πάνω και το μάρμαρο. Ηδη άρχισαν οι απολύσεις, οι ανατιμήσεις, οι περικοπές δικαιωμάτων. Το εργατικό κίνημα, όχι με τους Πολυζωγόπουλους, αλλά με τα συνδικάτα να διεκδικήσει προστασία από τον πόλεμο. Οχι πάγωμα μισθών, αλλά αυξήσεις. Οχι να δολοφονούν και από πάνω να βάζουν και το χέρι στην τσέπη μας». Ακολούθησε πλούσιος διάλογος που έδειξε την ανησυχία των εργαζομένων, ενώ το επόμενο ραντεβού τους καθορίστηκε για την ερχόμενη Πέμπτη στη διαδήλωση του Κόμματος στο Σύνταγμα.

Στο Τζάνειο Νοσοκομείο

Το πρωί η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του Κόμματος και νομαρχιακή σύμβουλος της ΝΑΣ, περιόδευσε στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά. Μαζί της ήταν η Κατερίνα Καλαρουτάκου, αντιπρόεδρος της διοίκησης του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου και η Αγγελική Τσιμπόγλου εκπρόσωπος της παράταξης «Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα» του Συλλόγου.

Η Ε. Παντελάκη συνομίλησε με τους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό, με ασθενείς και συνοδούς, για να διαπιστωθεί η έντονη αγανάκτηση και η ανησυχία όλων για τις εξελίξεις και τις επιπτώσεις του πολέμου σε βάρος της χώρας μας και σε όλη την ανθρωπότητα. Επικρότησαν δε θερμά τη στάση που έχει κρατήσει το ΚΚΕ, αλλά και τις θέσεις του. Χαρακτηριστικό του ενδιαφέροντος για τις θέσεις του Κόμματος ήταν πως οι εργαζόμενοι σε κάθε όροφο κολλούσαν την ανακοίνωση στον πίνακα ανακοινώσεων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Περιοδείες για συλλαλητήρια - απεργία (2009-03-07 00:00:00.0)
Περιοδεία στο «Τζάνειο» (2006-03-03 00:00:00.0)
Πιο αισθητές οι ελλείψεις λόγω αδειών (2001-07-26 00:00:00.0)
Περιορίστε τις δαπάνες των εφημεριών! (2001-05-16 00:00:00.0)
Μέτωπο προάσπισης της δημόσιας υγείας (2000-12-14 00:00:00.0)
Σοβαρές ελλείψεις προσωπικού (1998-03-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ