Σάββατο 29 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΟΜΗΣΗ

«ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ» ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΠΗΓΩΝ: «Θα συνεχίσουν τον πόλεμο "όσο χρειαστεί", για να "απελευθερώσουν το λαό του Ιράκ", δήλωσαν με έπαρση οι πολέμαρχοι σύμμαχοι Τζορτζ Μπους και Τόνι Μπλερ στη χθεσινή κοινή τους συνέντευξη μετά την πολεμική σύσκεψη που είχαν στο Καμπ Ντέιβιντ. Θα βομβαρδίζεται, λοιπόν, το Ιράκ όσο χρειαστεί και θα σκοτώνονται άμαχοι και παιδιά, έως ότου οι Ιρακινοί αποδεχθούν την "απελευθέρωσή" τους, από τις αμερικανοβρετανικές δυνάμεις που εισέβαλαν στη χώρα τους και την καταστρέφουν. Και μετά την "απελευθέρωση" θα ακολουθήσει η κατοχή του Ιράκ, φυσικά με το αζημίωτο, αφού οι κατοχικές δυνάμεις θα "απελευθερώσουν" και τις πετρελαιοπηγές». (Από το άρθρο της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ)

Η «ΑΣΤΑΘΕΙΑ» ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣΙΑΣ: «Οι πολεμικές επιχειρήσεις δεν αποκλείεται να παραταθούν. Και όταν τερματιστούν ενδέχεται να τις διαδεχθεί μια επίσης παρατεταμένη κατάσταση αστάθειας, με τον αμερικανοβρετανικό έλεγχο να εστιάζεται στην επινομή των πλουτοπαραγωγικών πηγών και του παραγωγικού δυναμικού του Ιράκ και όχι στην αποκατάσταση πολιτικής "ομαλότητας". Μια τέτοια εξέλιξη θα επέτεινε τις αντιθέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης-Ρωσίας, θα παρέτεινε την οικονομική αβεβαιότητα και, πράγμα που δεν πρέπει να υποτιμάται, θα βάθαινε ακόμη περισσότερο το αξιακό ρήγμα που έχει εκδηλωθεί τελευταία μέσα από τη διαφωνία μεταξύ των "ευρωπαϊστών" και του άρματος της Ουάσιγκτον». (Από το άρθρο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ)

ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ: «Η απόφαση της ηγεσίας των ΗΠΑ να αποκλείσει τον ΟΗΕ από τα προγράμματα ανοικοδόμησης του Ιράκ, δίνει τη χαριστική βολή στον Οργανισμό, το κύρος του οποίου έχει ήδη πληγεί καίρια... Η ανοικοδόμηση του Ιράκ είναι πολύ κερδοφόρα υπόθεση για να αναλάβει ο ΟΗΕ τον κεντρικό συντονιστικό ρόλο» (Από το άρθρο του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ)

«ΟΧΙ» ΜΟΝΟΚΡΑΤΟΡΙΑ: «Η αυτοκρατορική υπεροψία που δείχνουν οι ΗΠΑ είναι προάγγελος πολλών δεινών για τις ίδιες. Δεν αναφερόμαστε μόνο στο διογκούμενο αντιαμερικανισμό των λαών, αλλά και στο γεγονός ότι οι ελίτ διαφόρων χωρών συνειδητοποιούν ότι η μονοκρατορία των ΗΠΑ είναι επικίνδυνη για τον κόσμο. Αυτό, δηλαδή, που αποτελεί τον πυρήνα του δόγματος Μπους (συντρίβουμε κάθε απειλή για τις ΗΠΑ πριν εκδηλωθεί) θα γίνει μπούμερανγκ. Οι απειλές κατά των ΗΠΑ (όχι μόνο τρομοκρατικές αλλά και οι πολιτικές) θα πολλαπλασιαστούν». (Από το άρθρο της ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ)

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Φαγωμάρα για την «πίτα» (2018-02-15 00:00:00.0)
Το πετρέλαιο, η «Halliburton» και ο κ. Τσένι (2004-12-19 00:00:00.0)
Σε αρνητικό «συσχετισμό» ...χρόνου (2003-10-05 00:00:00.0)
Επιθέσεις και δολιοφθορές αναμένοντας την πολυεθνική «αρωγή» (2003-09-09 00:00:00.0)
ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΚΑΙ... «ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ» (2003-04-03 00:00:00.0)
Πετρελαϊκό ντόμινο από την επιδρομή κατά του Ιράκ (2002-09-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ