Πέμπτη 3 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΚΑΙ... «ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ»

ΙΣΟΠΕΔΩΣΤΕ ΤΟ ΙΡΑΚ! «Με βάση και τις έως τώρα ενημερώσεις των Αμερικανοβρετανών προς τους συμμάχους τους στην έδρα του ΝΑΤΟ, οι Ηνωμένες Πολιτείες φέρονται να έχουν ουσιαστικά αποφασίσει την "ισοπέδωση" - όπως ανέφερε χαρακτηριστικά διπλωματική πηγή - του Ιράκ. Κι αυτό, διότι εκτιμούν πως όσο καθυστερούν την κατάκτηση της χώρας τόσο χάνουν στη διεθνή σκακιέρα και, άρα, είναι προτιμότερα τα περισσότερα θύματα παρά η καθυστέρηση. Επιπλέον, περισσότερα θύματα δε σημαίνει μονάχα από την ιρακινή πλευρά, αλλά και από την αμερικανική. Κάτι που ουδόλως αρέσει στην αμερικανική κοινή γνώμη». (Ειρήνη Καρανασοπούλου -«ΝΕΑ»).

Ο ΣΤΟΧΟΣ...: «Ερχεται στην Ευρώπη ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ, όχι βέβαια για να δικαιολογήσει τις σφαγές των αμάχων, αλλά για να "περάσει" στους Ευρωπαίους τις θέσεις της Ουάσιγκτον... Στόχος του Κόλιν Πάουελ είναι, να "πείσει" τους Ευρωπαίους να αναλάβει το ΝΑΤΟ - υπό την αμερικανική καθοδήγηση βέβαια - πολιτικοστρατιωτικό ρόλο στο Ιράκ μετά τον πόλεμο και να περιοριστούν ο ΟΗΕ και η Ευρωπαϊκή Ενωση στη διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας και την οικονομική συνεισφορά για την ανοικοδόμηση του Ιράκ... Επιβεβαιώνεται, λοιπόν, ότι στόχος του παράνομου πολέμου δεν είναι μόνο το Ιράκ, αλλά και η Ευρωπαϊκή Ενωση» (Από το άρθρο της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ»).

ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ...: «Αυτός ο πόλεμος ήταν παράνομος. Δεν έπρεπε να γίνει. Αφού έγινε, τουλάχιστον τα επόμενα βήματα πρέπει να έχουν τη σφραγίδα της διεθνούς νομιμότητας. Κι αυτό, μόνον ο ΟΗΕ μπορεί να προσφέρει. Το Ιράκ του μέλλοντος, είτε θα είναι δημοκρατικό υπό τον ΟΗΕ είτε θα είναι αποικία υπό τις ΗΠΑ. Μέσος δρόμος δεν υπάρχει» (Από το άρθρο της «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ»).

ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ: «Η Ουάσιγκτον δε δείχνει καμία διάθεση να προσεγγίσει τις ευρωπαϊκές θέσεις, ούτε καν στο θέμα της μεταπολεμικής διοίκησης του Ιράκ» (Στ. Ευσταθιάδης - «ΒΗΜΑ»),

ΤΑ «ΛΑΦΥΡΑ»: «Ο Ελληνας υπουργός Αμυνας Γ. Παπαντωνίου ζήτησε επίσης (σ.σ. από τον Αμερικανό ομόλογό του Ντ. Ράμσφελντ) να υπάρξει συμβιβαστική λύση σε ό,τι αφορά τη νέα δομή των στρατηγείων του ΝΑΤΟ, η οποία να διασφαλίζει την ισορροπημένη συμμετοχή της Ελλάδας και να αντανακλά τον γεωπολιτικό της ρόλο» (Αθ. Ελλις - «ΝΕΑ»).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Διπρόσωποι» οι Ευρωπαίοι... (2005-12-20 00:00:00.0)
Παραμένει ως έχει το «δόγμα» Μπους (2004-11-10 00:00:00.0)
Αποτίμησαν τον αμερικανικό εκβιασμό (2003-04-05 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2003-02-13 00:00:00.0)
Πιέζουν, μετρώντας τις ημέρες (2003-02-08 00:00:00.0)
«Οχι» στον πόλεμο του πετρελαίου (2003-01-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ