Πέμπτη 3 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΚΚΕ
Προκαλεί ο Κ. Σημίτης

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος

«Οι αναφορές του Κ. Σημίτη για το Ιράκ στη "Σύνοδο των Ευρωπαίων σοσιαλιστών" αποτελούν πρόκληση», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του για την ομιλία του πρωθυπουργού στην εν λόγω σύνοδο το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, το οποίο καταγγέλλει ακολούθως ότι:

«Τη στιγμή που ο ιρακινός λαός μάχεται ηρωικά και παράλληλα χιλιάδες από τον άμαχο πληθυσμό δολοφονούνται και με τη συμμετοχή της Ελλάδας (Σούδα, Αραξος, Ανδραβίδα, ΑΒΑΚΣ κ.ά.), ο πρωθυπουργός, ως εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής πλουτοκρατίας: Εξέφρασε τις επιδιώξεις της για το πλιάτσικο που προετοιμάζεται στο Ιράκ μετά τον πόλεμο. Ζήτησε να αναλάβει ο ΟΗΕ την "ανοικοδόμηση", ώστε να υπάρξει παζάρι ανάμεσα στις αμερικανικές και τις ευρωπαϊκές εταιρίες, στη μοιρασιά των ιματίων του ιρακινού λαού. Και επικαλέστηκε το διεθνές δίκαιο (!) ως βάση που πρέπει να πορευτεί ο κόσμος, τη στιγμή που σε διεθνές δίκαιο έχει αναχθεί: Το "νέο δόγμα" του ΝΑΤΟ, οι αποφάσεις του για το "προληπτικό" χτύπημα κατά χωρών και λαών, οι αλλαγές των συνόρων, το τσάκισμα των λαϊκών δικαιωμάτων με πρόσχημα την πάταξη της τρομοκρατίας.

Η απάντηση του λαού μας αυτή τη στιγμή πρέπει να είναι μία: Εξω η Ελλάδα από τον πόλεμο! Αλληλεγγύη στο λαό του Ιράκ! Να νικηθεί ο ιμπεριαλισμός!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ