Πέμπτη 3 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΑΝΔΡΑΒΙΔΑ
Περικύκλωσαν το στρατιωτικό αεροδρόμιο

Σε δίωρη συμβολική περικύκλωση του στρατιωτικού αεροδρομίου της Ανδραβίδας προχώρησαν χθες το απόγευμα εκατοντάδες φιλειρηνιστές στην Ηλεία, διαδηλώνοντας την αντίθεσή τους στη διάθεση του αεροδρομίου στις ΗΠΑ και τη χρησιμοποίησή του ως ενδιάμεσου σταθμού ανεφοδιασμού των αμερικανικών αεροσκαφών.

Οι φιλειρηνιστές ξεκίνησαν με πορεία από την κεντρική πλατεία της Ανδραβίδας και φωνάζοντας αντιπολεμικά συνθήματα κατευθύνθηκαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο. Εκεί, με κεντρικό σύνθημα «Αυτό το αεροδρόμιο το ΝΑΤΟικό, αίμα και πολέμους θα φέρει στο λαό», παρατάχθηκαν μπροστά από την πύλη, μη επιτρέποντας την είσοδο και έξοδο οποιουδήποτε οχήματος κι έγραψαν στο δρόμο με κόκκινη μπογιά «Εξω η Ελλάδα από τον πόλεμο». Οι φιλειρηνιστές ανανέωσαν το αντιπολεμικό ραντεβού για το ερχόμενο Σάββατο στην Αμαλιάδα στις 8 μ.μ., όπου θα τιμηθεί ο Νίκος Μπελογιάννης.

Αντιπολεμικές εκδηλώσεις έγιναν τις προηγούμενες ημέρες σε Τρίπολη, Βαρθολομιό Ηλείας και Ζάκυνθο. Στην Τρίπολη, η αντιπολεμική συγκέντρωση έγινε στην κεντρική πλατεία της πόλης, με ομιλήτρια το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ, Τούλα Διαμαντοπούλου. Ανάλογες αντιπολεμικές εκδηλώσεις έγιναν σε Αστρος και Μεγαλόπολη. Στη Ζάκυνθο, το αντιπολεμικό ραντεβού πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΝΕ Ζακύνθου του ΚΚΕ και ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Στο Βαρθολομιό, η αντιπολεμική συγκέντρωση έγινε στην κεντρική πλατεία και στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ